5. syyskuuta 2015

Kananmunakoisot

Kulinaarimurula oli bongannut tämän simppelin nerokkaan reseptin ja pakkohan sitä oli itsekin päästä heti kokeilemaan (toki pienin tuunauksin; joskus reseptit taitavat levitä melkoisella rikkinäinen puhelin -menetelmällä).

Kolmen hengen raatimme ihastui arkenakin nopeasti valmistuviin, korianterilla ja chilisoossilla maustettuihin munakoisoihin ja paistettuihin kananmuniin. (normi puolitoistavuotiaalle tuota kastiketta ei tosin tulisuuden vuoksi voi suositella, kannattaa siis korvata chili miedommalla lajikkeella, jos pöytään istuu kokemattomampia syöjiä.) Näitä tehdään meillä uudelleenkin!

Kananmunakoisot
chilikastike:
1 iso linnunsilmächili
1 valkosipulinkynsi
2 rkl punaviinietikkaa
1 rkl hunajaa
merisuolaa

2 isoa munakoisoa
1 punasipuli
1 ruukku tuoretta korianteria
4 kananmunaa
merisuolaa
mustapippuria

Poista chilistä siemenet. Hienonna chili ja valkosipuli ja sekoita kastikkeen ainekset yhteen.Mauta lopuksi suolalla.

Leikkaa munakoisot pitkittäin noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Paista koisoja kuumalla paistinpannulla oliiviöljyssä pieni erä kerrallaan niin, että viipaleet pehmenevät ja saavat kivan paistopinnan. Siirrä valmiit koisot foliolla peitettyyn kulhoon odottamaan.

Siivuta sipuli renkaiksi ja lisää renkulat kulhoon. Riivi joukkoon myös kaksi kolmasosaa korianterista sekä puolet kastikkeesta. Sekoita ainekset hyvin keskenään ja peitä kulho taas foliolla, jotta koisot pysyvät lämpiminä.

Paista kananmunat kuumalla pannulla oliiviöljyssä niin, että keltuaiset säilyvät löysähköinä. Rouhi munien pinnalle suolaa ja pippuria.

Jaa munakoisot lautasille ja viipaloi kananmnat niiden päälle. Lusikoi loppu kastike annosten päälle ja koristele jäljelle jääneillä korianterinlehdillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti