20. syyskuuta 2015

Kissakosken savuneulamuikkunapit

Tiesittekö, että kotoisia Puula-Särvin Oy:n savuneulamuikkuja on tarjoiltu tanskalaisessa huippuravintola Nomassa pannukakkupalleroiden ja pikkelöidyn kurkun kera (Æbleskiver med syltet agurk og røget muikku)?

Ravintola Noman annos Æbleskiver med syltet agurk og røget muikku. Kuva: enthusio.com
Puula-Särpimen tehtaanmyymälä sijaitsee Hirvensalmen Kissakoskella. Teimme kesälomalla mökiltä retken Kissakoskelle, tutustuimme vanhan tehdasalueen maisemiin ja voimalaitoksen sähkömuseoon,  herkuttelimme Ravintola Kissakosken laadukkaan noutopöydän antimilla ja kävimme ostoksilla Puula-Särpimen myymälässä. Kalateemainen myymälä ja sen mukava henkilökunta olivat kaloihin hurahtaneelle Pikkukokille päivän kohokohta. Tuliaisiksi ostimme ihanaa remoulade-savukalatahnaa ja tietysti niitä maailmankuuluja savuneulamuikkuja!


Savuneulamuikkuleipäset
ruisleipänappeja
voita
neulamuikkuja savustettuna
ruohosipulia

Paista ruisnapit molemmilta puolilta kuumassa voissa ja siirrä sivuun odottamaan. Paista myös savumuikut voissa ja asettele ne sitten tarjolle ruisleipien päälle. Koristele ruohosipulisilpulla ja tarjoile leipäset sormiruokana esim. tervetuliaisdrinkkien kera.
Puula-Särvin Oy:n kalasäilykkeitä. Kuva: Puula-Särvin Oy.

Kissakoskelle on rakennettu vanhan kalaportaan tilalle hieno uusi kalatie, jonka liikennettä seurataan infrapunatekniikkaan perustuvalla laskurilla.

2 kommenttia:

  1. Hauskat nuo kalamunkit! ja herkullisen näköiset annokset ensimäisessä kuvassa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jael! Voi kun joskus pääsisi noita Noman muikkumunkkeja maistelemaan :)

      Poista