6. syyskuuta 2015

Paistettu kuha sinappi-kermakastikkeella

Tällainen resepti syntyy, kun illalla lukee uutta Glorian ruoka &viini -lehteä (6/2015), seuraavana päivänä näkee sattumalta kaupassa mahtavan tuoreita kuhafileitä ja yrittää sitten ulkomuistista keräillä ostoskoriin lehdessä ihaillun kuhareseptin tyyppiset ainekset.

Originaalireseptistä tämä luomuksemme on siis melkoisen kaukana, mutta niin maukas kokonaisuus lautasille saatiin, että ylpeydellä kehtaa omaakin versiota esitellä.

Juomasuosituksena tarjoilemme itävaltalaista Meinklang Grüner Veltliner 2014 -luomuvalkoviiniä.

Paistettu kuha ja siitakesienet
3 kuhafileetä
4,5 dl jääkylmää vettä
0,5 rkl merisuolaa
voita
100 g siitakesieniä
herneenversoja

Liota suola veteen isossa kulhossa ja liota kalafileitä nesteessä vartin verran. Huuhtele fileet kylmällä vedellä ja kuivaa ne huolella. Kuumenna  reilu kasa voita pannulla. Kun voin rätinä on hiljentynyt, asettele fileet pannulle ja paista kalat vain yhdeltä puolelta, pannun voisulaa niiden päälle välillä lusikoiden, kunnes fileet eivät enää ole läpikuultavia.

Nosta kalat pannulta ja paista siitakesienet sitten nopeasti pannuun jäljelle jääneessä voissa. Tarjoile kala rakuunaisen kermakastikkeen ja porkkana-pensaspapulisäkkeen kera ja koristele annokset herneenversoilla.

Rakuunainen sinappi-kermakastike
0,5 pieni keltasipuli
1 rkl voita
1 dl kalalientä
2 rkl kokojyvä-dijonsinappia
1 rkl kuivattua rakuunaa
2 dl kuohukermaa
0,25 tl merisuolaa
0,25 tl jauhettua valkopippuria

Hienonna sipuli ja kuullota miedolla lämmöllä voissa kymmenisen minuuttia. Lisää joukkoon kalaliemi, sinappi ja rakuuna. Keitä täydellä lämmöllä kolmisen minuuttia, lisää kerma, vähennä lämpöä ja keitä vielä pari minuuttia, kunnes kastike sakenee. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

Pensaspapu-porkkanalisäke
4 kesäporkkanaa
1 keltasipuli
2 rkl voita
1 rkl kuivattua rakuunaa
0,75 dl kuivaa valkoviiniä
200 g pensaspapuja
merisuolaa

Viipaloi porkkanat ja suikaloi sipuli. Kuullota niitä ja rakuunaa voissa reilu kymmenen minuuttia. Kaada joukkkoon valkoviini ja kiehauta neste pois.

Keitä pensaspapuja suolavedessä parin minuutin ajan ja heitä porkkaniden sekaan pannulle. Mausta lisäke suolalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti