22. syyskuuta 2015

Persikoita ja ibericoporsaan secretoa

Kiitos Familian, saimme jälleen pöytäämme jotain todella herkullista ja erikoista. Iberico-porsaan secreto oli meille täysin uusi tuttavuus ja hetken ihmettelyn jälkeen selvisi, että secreto on jonkinlainen lihanleikkaajan salainen leikkuu. Pidemmän ihmettelyn jälkeen tulimme lopputulokseen, että se, mitä ruhon osaa secreto tarkalleen on, riippuu siis leikkaajasta.

Tämä kyseinen secreto oli ainakin todella mureaa ja suussa sulavaa. Maku oli erittäin hyvä ja runsas. Kannattaa siis ehdottomasti tarttua secretoon, mikäli siihen kaupassa törmää. Me ainakin tartumme uudelleenkin.

Tällä kertaa käytimme secretoa tuttuun ja hyväksi havaittuun reseptiin kirjasta Don't miss a bite. Aiemmin olemme tehneet saman reseptin muutamalla muutoksella alkuperäisestä.

Persikoita ja ibericoporsaan secretoa
500 g Familian ibericoborsaan secretoa
1 rkl täysruokosokeria
2 rkl tamari-soijakastiketta
2 rkl oliiviöljyä
6 pekoniviipaletta
3 oksaa rosmariinia
5 valkosipulinkynttä
6 persikkaa
1 dl tummaa rommia
1 punainen chili
vuorisuolaa
mustapippuria

Viipaloi secreto suupaloiksi. Valmista marinadi sekoittamalla sokeri, tamari-soijakastike ja oliiviöljy keskenään. Pyörittele secretonpalat marinadissa ja anna maustua mielellään muutaman tunnin ajan.

Leikkaa pekoniviipaleet muutaman sentin paloiksi ja paista ne rapeiksi.Valuta ylimääräinen rasva talouspaperin päällä. Kaada pannusta rasvat pois, lisää pannuun oliiviöljyä ja paista siinä rosmariinin oksia sekä murskattuja valkosipulinkynsiä pari minuuttia. Kun valkosipulit ovat kullankeltaisia, nosta ne syrjään.

Lisää pannuun seuraavaksi secretot ja paistele rosmariinin oksien kanssa kauttaaltaan nopeasti kypsiksi. Kippaa joukkoon lohkotut persikat ja paistele vielä noin 5 minuuttia, kunnes persikat hieman karamellisoituvat. Lisää tässä vaiheessa sekaan rommi, aiemmin paistetut valkosipulit sekä siivutettu chili. Rouhi joukkoon suolaa ja mustapippuria. Alenna lämpöä ja hauduta pannua, kunnes kaikki neste on haihtunut.

Viimeistele pannu paistetuilla pekoninpaloilla ja nosta tarjolle.


Toteutettu yhteistyössä Familian kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti