10. syyskuuta 2015

Schwarzwaldin savupizza grillissä

Kun grillipizza on niiiin nähty, on aika siirtyä seuraavalle tasolle. Käntyn ja kiven lisäksi grilliin päätyy tässä reseptissä myös foliorasiallinen leppälastuja, lopputuloksena sopivasti savuinen ja reilusti rapea gourmetpizza. Oh wow.

Schwarzwaldin savupizza (2 isoa pizzaa)
pizzapohja:
7 dl durumvehnäjauhoja
7 g kuivahiivaa
1 tl hienoa merisuolaa
3 dl vettä
4 rkl oliiviöljyä

tomaattikastike:
2 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
0,25 tl cayennepippuria
1 tl basilikaa
1 tl timjamia
1 tl oreganoa
1 tl nokkosta
1 rkl punaviinietikkaa
400 g Mutti-tomaattimurskaa
mustapippuria
merisuolaa

täytteet:
250 g mozzarella di bufalaa
400 g kirsikkatomaatteja
200 g schwarzwaldinkinkkua
1 ruukku rucolaa
kourallinen tuoretta basilikaa
parmesania

lisäksi:
pizzakivi ja grilli
savustuslastuja (käytimme leppää) ja foliovuoka

Valmista aluksi kastike. Hienonna valkosipulinkynnet ja kuullota niitä mausteiden kera öljyssä miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia. Lisää joukkoon etikka ja tomaattimurska. Anna kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä niin, että kastike keittyy kasaan sakeaksi tahnaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Valmista taikina. Sekoita kulhossa jauhojen joukkoon hiiva ja suola. Mittaa joukkoon 42-asteinen vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Vaivaa sitten joukkoon öljy. Jatka vaivaamista ja lisää tarvittaessa jauhoja niin, että taikina on pehmeää, mutta ei kuitenkaan tartu sormiin. Kun taikina on saanut sopivan sitkoisan rakenteen, peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota puolen tunnin ajan.

Leikkaa taikina kahtia, vaivaa ilmat pois ja kauli taikinasta kaksi isoa pizzakiven kokoista levyä. Nosta ohuet levyt varovasti pizzakiven kokoisten leivinpaperien päälle.

Laita pizzakivi kylmään grilliin ja kuumenna grilli sitten vähitellen niin, ettei kivi halkea. Kaada leppälastut foliovuokaan ja peitä vuoka foliolla. Lyö pinnalle veitsellä ilmareikiä. Laita vuoka grilliin. Kun grilli on vähintään 300-asteinen ja lastut ovat alkaneet savuta, grilli on valmis.

Levitä pizzapohjille tomaattikastiketta, mozzarellaa ja tomaatinsiivuja. Nosta pizza varovasti grilliin (leivinpaperi voi jäädä mukaan). Anna pizzan paistua ja savustua kymmenisen minuuttia. Pizza on valmis, kun juusto on sulanut ja pohja rapea - tarkkaile, ettei pohja pääse palamaan.

Nosta pizza uunista ja levitä sen päälle kinkunsiivuja, rucolaa, baslikaa ja parmesanista vuoltuja lastuja. Toista sama toisen pizzapohjan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti