8. syyskuuta 2015

Venäläinen hapankaalimuhennos

Erinäisten sattumien vuoksi jääkaapissamme majaili viikonlopun Septemberfestien jälkeen kaksi hapankaalirasiaa, joille piti keksiä käyttötarkoitus. Toisesta satsista päätimme tehdä hapankaalipiirakkaa, toisesta taas venäläistä hapankaalimuhennosta (joka on astetta ruokaisampi muunnelma venäläisestä hapankaalikeitosta).

Muhennokseen häviää näppärästi myös jääkaapin perille unohtuneita juureksia. Parhaillaan vietetään Kuluttajaliiton lanseeraamaa hävikkiviikkoa, jonka ideana on kiinnittää huomiota ruokahävikkiin ja kannustaa vähentämään hävikin määrää tuotannon ja kulutuksen eri vaiheissa. Nyt siis kaikki mars kaivelemaan keittiön komeroita ja päästämään luovuus valloilleen!

Hapankaalimuhennos
2 keltasipulia
2 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
1 palsternakka
0,5 pieni lanttu
400 g nauta-sikajauhelihaa
400 g hapankaalia
1 l lihalientä
800 g tomaattimurskaa
1 rkl tuoretta mäkimeiramia
1 ruukku tilliä
1 rkl valkoista sokeria
merisuolaa
mustapippuria
smetanaa

Pilko juurekset ja sipulit suikaleiksi, paista haketta hetki pannulla ja siirrä paistos sitten kattilaan. Ruskista pannulla jauheliha ja mausta se suolalla ja pippurilla. Lisää jauheliha kasvisten joukkoon, kaada mukaan lihaliemi ja keitä 5 minuuttia.

Lisää keitokseen tomaattimurska ja hapankaali ja anna kiehahtaa. Lisää meirami ja sokeri ja hauduta muhennosta parikymmentä minuuttia. Lisää lopuksi kattilaan tillisilppu. Tarjoile muhennos smetanan kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti