11. lokakuuta 2015

Aprikoosi-omenaruusut voitaikinasta

Omenaruusut ovat tänä vuonna päässeet kansainvälisen somehitin asemaan ja niiden tekeminen vaikuttaa upeaan ulkonäköönsä nähden hämäävän helpolta esim. tällä Tip Herosta löytyvällä videolla. Ihan noin näppärästi en kyllä saanut ruusuja kasattua, mutta lopputuloksesta tuli silti aikas kiva. Makukin oli mainio, joten näitä kannattaa suosiolla varata vähintään kaksi vierasta kohden.Aprikoosihillolla täytetyt omenaruusut voitaikinasta (6 kpl)
0,5 sitruunan mehu
3 dl vettä
3 isoa, kotimaista, punaista omenaa
3 kpl valmiita voitaikinalevyjä
6 tl aprikoosihilloa
3 tl valkoista sokeria
1 tl ceyloninkanelia
1 tl tomusokeria

Puolita omenat, irrota siemenkodat ja leikkaa omenat parin millin paksuisiksi viipaleiksi. Purista sitrunnamehu mikronkestävään astiaan, sekoita joukkoon vesi ja pane omenansiivut astiaan. Kuumenna mikrossa kolmen minuutin ajan niin, että omenansiivut pehmenevät ja niitä voi taivuttaa.

Kauli voitaikinalevyt ohuemmiksi niin että ne kasvavat enemmän pituutta kuin leveyttä. Leikkaa levyt pizzaleikkurilla pitkittin kahtia ja levitä kunkin levyn keskiosaan teeluskikallinen aprikoosihilloa. Ripottele päälle sokeria ja kanelia.

Asettele omenasiivuja kunkin taikinalevyn reunalle lomittain niin, että siivut tulevat reunan yli. Taita taikinalevyn toinen reuna pitkittäin omenasiivut päälle. Kääri levyt rullalle niin, että omenat muodostavat ruusukuvion ja nosta omenaruusut muffinivuokiin.

Paista omenaruusuja 175-asteisessa kiertoilmauunissa foliolla kevyesti peitettynä (estää omenien palamisen) 45 minuutin ajan. Anna ruusujen hieman jäähtyä enne tarjoilua ja koristele ruusut tomusokerilla.

4 kommenttia: