20. lokakuuta 2015

Chili-suklaasoufflé

Vietin syntymäpäivääni tänä vuonna sohvan nurkassa sitkeän flunssan kourissa. Onneksi O tiesi, millä piristää surkeaa päivänsankaria ja pyöräytti (lähes omin voimin) cayennella maustetun suklaakohokkaan. Emme kumpikaan olleet aiemmin tehneet moista ilmeisen vaikeasti valmistettavaa jälkiruokaa ja jännitys oli melkoinen vuokien mennessä uuniin. Olisivathan nuo enemmänkin voineet kohota, mutta ihan mielettömän hyvältä soufflé flunssaisessa suussa silti maistui.

Ohje on lähes suoraan Patronas-ravintolan Manu Torchion vaimon käsialaa ja löytyi kesäkuisesta Glorian ruoka ja viini -lehdestä.

Chili-suklaakohokas (3 annosvuokaa)
85 g tummaa suklaata (70 %)
2 isoa kananmunaa
35 g voita
1,5 rkl valkoista sokeria
0,5 tl cayennepippuria
voiteluun 1 rkl voita
pinnalle 1 rkl valkoista sokeria

Voitele suorareunaiset kohokasvuoat voilla. Sulata suklaa vesihauteessa.

Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon keltuaiset yksitellen koko ajan vatkaten. Yhdistä vaahtoon sula suklaa ja kääntele sitten varovasti joukkoon cayennepippuri ja valkuaisvaahto.

Jaa taikina vuokiin niin, että kohoamisvaraa jä noin neljännesvuoan verran. Ripottele kohokkaiden pinnalle sokeria.

Paista kohokkaita 225-asteisessa uunissa noin kymmenen minuutin ajan (12 minuuttia oli hivenen liikaa), kunnes kohokkaan reunat kypsyvät. Tarjoile välittömästi.

8 kommenttia:

  1. Jos ei tuo paranna flunssaa niin mikä sitten;D

    VastaaPoista
  2. En tiedä olenko ruvennut likinäköiseksi, mutta en löydä ohjeesta minne se 35 g voita laitetaan? Voiteluvoi oli mainittu erikseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Löytyy tuosta kolmannesta kappaleesta, eli "Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi ja..." :)

      Poista
    2. Se oli se likinäköisyys sitten. ;)

      Poista
    3. Hih, sitä sattuu täälläkin :D

      Poista