19. lokakuuta 2015

Kookoksinen pinaatti-dal

Jatketaan Intia-linjalla, tällä kertaa nopean dalin eli linssimuhennoksen muodossa. Pinaattinen dal sopii osaksi useamman ruokalajin päivällistä, mutta toimii ruokaisuutensa ansiosta itsenäisestikin esimerkiksi maukkaana lounaana.

Kookoksinen pinaatti-dal
1 keltasipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
1 tl garam masalaa
2 tl jauhettuja korianterinsiemeniä
150 g pinaattia
3 dl punaisia linssejä
2 dl kasvislientä
400 g kookosmaitoa
2 tomaattia
1 ruukku korianteria
merisuolaa
mustapippuria
tarjoiluun 1,5 dl turkkilaista jogurttia

Hienonna sipulit, lisää ne oliiviöljyn, garam masalan ja korianterijauheen kanssa kattilaan ja kuullota seosta miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon huuhdotut pinaatinlehdet ja kuullota vielä parisen minuuttia.

Huuhdo linssit ja lisää ne sipuli-pinaattiseoksen joukkoon kattilaan. Kaada perään kasvisliemi ja anna muhennoksen kiehua viiden minuutin verran. Lisää joukkoon kookosmaito ja keitä vielä toiset viisi minuuttia niin, että linssit kypsyvät.

Kuutioi tomaatit, lisää kattilaan ja hauduttele dalia muutama minuutti. Hienonna tuore korianteri ja sekoita dalin joukkoon. Mausta muhennos lopuksi suolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla.

Tarjoa jogurtin sekä riisin tai roti-leivän kera.

2 kommenttia:

  1. Herkulliselta ja lämmittävältä kuulostava ruoka:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Maistuu mainiolle juuri tällaisina koleina syyspäivinä, kuin Suomessa nyt on :)

      Poista