3. lokakuuta 2015

Salchichón-herkkusieni-kananmuna-galette

Sunnuntaibrunssin päätähti vai illanistujaisten rouhea suolapala? Tämä nopeasti valmistuva, tuhti galette taipuu loistavasti molempiin ja maistuu hyvältä vielä uudelleen lämmitettynäkin.

Salchichón-herkkusieni-kananmuna-galette
Pohja:
100 g voita
3 dl erikoisvehnäjauhoja
3 dl ruisjauhoja
1 tl karhunlaukkaa
1 tl meiramia
0,5 tl nokkosta
rouhaisu merisuolaa
1,3 dl vettä

Täyte:
8 isoa herkkusientä
2 punasipulia
3 valkosipulinkynttä
50 g espanjalaista salchichón-kestomakkaraa
2 rkl tuoretta persiljaa
0,5 dl juustoraastetta
4 kananmunaa
mustapippuria
sormisuolaa

Valmistele aluksi täytteet. Viipaloi herkkusienet ja hienonna punasipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita oliiviöljyssä pannulla viitisen minuuttia, lisää joukkoon sienet ja paista toiset viisi minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Leikkaa salsichon pieniksi paloiksi ja raasta juusto.

Valmista taikina. Sulata voi huoneenlämpöiseksi, sekoita kuiva aineet keskenään ja vaivaa sitten kaikki ainekset keskenään napakaksi taikinaksi lisäten vettä pienissä erissä. Kaulitse taikina ohueksi, reunoiltaan risaiseksi pyöreäksi levyksi.

Levitä taikinalevylle sieni-sipulipaistos, salchichón, persiljasilppu ja juustoraaste. Taittele parin sentin verran taikinan reunoja piirakan päälle. Riko lopuksi kananmunat piiraan pinnalle varovasti niin, että keltuaiset säilyvät ehjinä. Paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa 40 minuutin ajan niin, että keltuaiset eivät vielä ehdi täysin hyytyä. Ripottele kananmunien pinnalle sormisuolaa ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti