Caldo verde, "vihreä liemi" eli portugalilainen papu-kaalikeitto valmistetaan oikeaoppisesti joko ilman lihaa, tai sitten chouriço-makkara keitetään erikseen ja siivut nostellaan keiton joukkoon juuri ennen tarjoilua.
Noudatimme sen enempää sopan anatomiaan etukäteen tutustumatta Soppa365-palvelusta löytynyttä reseptiä, jossa prosessia hieman oikaistiin. Lopputuloksena oli takuuvarmasti epäautenttinen, mutta varsin maukas caldo vermelho, punainen liemi.
Caldo verde eli portugalilainen papukeitto
1 salottisipuli
3 valkosipulinkynttä
2 tl oliiviöljyä
1 l kasvislientä
300 g chorizo-kestomakkaraa
340 g isoja valkoisia papuja
puolikas savoijinkaali
yrttiöljy:
Caldo verde eli portugalilainen papukeitto
1 salottisipuli
3 valkosipulinkynttä
2 tl oliiviöljyä
1 l kasvislientä
300 g chorizo-kestomakkaraa
340 g isoja valkoisia papuja
puolikas savoijinkaali
yrttiöljy:
nippu persiljaa
nippu basilikaa
2 rkl oliiviöljyä
Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy kattilassa. Nosta sipulit kattilaan ja anna kuullottua hetki, noin 2-3 minuuttia. Lisää kasvisliemi ja kuumenna kiehumispisteeseen.
Viipaloi chorizot. Paahda makkaroita kuumassa paistinpannussa noin 2-3 minuuttia.
Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Lisää valutetut pavut, hienonnettu kaali ja makkaraviipaleet kattilaan (tai jätä makkarat pois ja lisää ne keittoon juuri ennen tarjoilua). Anna kiehua noin 5 minuuttia. Tarkista liemen maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
Riivi ja hienonna yrtit ja sekoita ne sauvasekoittimella öljyn kanssa. Tarjoa keitto yrttiöljyn kanssa.
Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy kattilassa. Nosta sipulit kattilaan ja anna kuullottua hetki, noin 2-3 minuuttia. Lisää kasvisliemi ja kuumenna kiehumispisteeseen.
Viipaloi chorizot. Paahda makkaroita kuumassa paistinpannussa noin 2-3 minuuttia.
Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Lisää valutetut pavut, hienonnettu kaali ja makkaraviipaleet kattilaan (tai jätä makkarat pois ja lisää ne keittoon juuri ennen tarjoilua). Anna kiehua noin 5 minuuttia. Tarkista liemen maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
Riivi ja hienonna yrtit ja sekoita ne sauvasekoittimella öljyn kanssa. Tarjoa keitto yrttiöljyn kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti