22. marraskuuta 2015

Marokkolaiset lihapullat ja kuskusta


Flunssa-aallon nujertamiseksi täytyi kehitellä jotain reilun mausteista ruokaa, jotta maistaisi edes jotain... Jääkaapissa sattui onneksi olemaan paketti jauhelihaa, joten tällä kertaa ruuaksi arpoutui marokkolaiset mausteiset lihapullat erittäin maukkaassa tomaattikastikkeessa. Lisukkeeksi kaapin perukoilta löytyi vieläpä kuskusta, joka on myös marokkolaisen keittiön peruslisuke. Reseptiin katsottiin vinkkiä täältä.

Marokkolaiset lihapullat
1 keltasipuli
2 rkl kapriksia
1 tl jeeransiemeniä
1 kananmuna
0,75 dl korppujauhoja
1 tl kuivattua oreganoa
0,5 tl merisuolaa
0,5 tl mustapippuria
400 g sika-nautajauhelihaa
2 rkl oliiviöljyä

Hienonna sipuli todella pieneksi silpuksi tai raasta se ja valuta neste hyvin. Silppua myös kaprikset pieneksi hakkelukseksi ja purista nesteet pois. Murskaa jeeransiemenet morttelissa. Sekoita kaikki ainekset keskenään, poislukien jauheliha ja oliiviöljy. Sekoita seos hyvin jauhelihan joukkoon ja muotoile jauhelihasta lihapullia. Kuumenna oljy pannussa ja paista pullien pinnat hyvin kiinni. Valmista kastike ja lisää lihapullat kastikkeen sekaan ja hauduta pullat kypsiksi.

Kastike lihapullille
2 rkl oliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä
2 tl paprikajauhetta
1 tl fenkolinsiemeniä
1 tl jeeransiemeniä
0,5 tl cayennepippuria tai muuta vahvaa chilijauhetta
0,5 tl merisuolaa
2 tlk säilöttyjä San Marzano -tomaatteja

Laita kasari kuumenemaan ja lorauta sinne oliiviöljy. Silppua sipuli ja kuullota sitä kasarissa, kunnes sipuli on kullanruskeaa. Lisää joukkoon silputtu valkosipuli, paprikajauhe, murskatut fenkolin- ja jeeransiemenet, cayennepippuri ja suola. Kuullota mausteita miedolla lämmöllä pari minuuttia. Lisää sekaan tomaatit. Hauduta, kunnes kastike on sopivan paksuista. Tarjoa kuskusin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti