17. marraskuuta 2015

Minttusuklainen mansikkajuustokakku

Vanhan kännykän muistista löytyi kesäinen kuva kakusta, jonka pyöräytin työkavereille ennen lomillelähtöä. Kakku on jälleen uusi luku saagaan minttusuklaa-mansikkajuustokakusta, tuosta hermojani hyytymättömyydellään koettelevasta herkusta. Ei se vieläkään ihan täydellisesti hyytynyt, mutta askelta lähempänä käytiin ja ainakin koko kakku hävisi parempiin suihin minuuteissa. Käytin yhdeksän liivatelehteä, mutta kymmenen, ellei peräti yksitoista, lie se oikea määrä. Jotenkin tuntuu, että tähän aiheeseen palataan vielä...

Mansikka-rahka-juustokakku (26 cm irtopohjavuokaan)
pohja:
450 g Domino-keksejä
120 g voita

päällinen:
500 g mansikoita
2 dl vispikermaa
1,5 dl valkoista sokeria
400 g maustamatonta tuorejuustoa
11 liivatelehteä + tilkka vettä
500 g maitorahkaa

koristeluun:
mansikoita
pensasmustikoita
1 Pätkis-suklaapatukka

Hienonna keksit muruiksi monitoimikoneessa. Sulata rasva ja sekoita keksimurun joukkoon. Levitä seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan reunoille ylös asti ja siirrä pohja jääkaappiin kovettumaan.

Survo mansikat monitoimikoneessa soseeksi.

Liota liivatelehtiä hetki kylmässä vedessä, kiehauta tilkka vettä ja liuota liivatteet kuumaan veteen. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto ja rahka. Vatkaa tasaiseksi. Kaada joukkoon ohuena norona liivatevesi koko ajan sekoittaen. Lisää massaan lopuksi mansikkasurvos, sekoita tasaiseksi ja kaada keksipohjan sisään.

Hyydytä kakkua jääkaapissa yön yli. Asettele kakun pinnalle tuoreita marjoja ja vuole lopuksi Pätkiksestä kuorimaveitsellä minttusuklaalastuja marjojen päälle.

3 kommenttia:

  1. Kaunis kakku, tulee ihan kesäfiilikset. :) Olen tainnut kuolata samanlaisen kakun perään täällä aiemminkin. :D Hmm, mikähän tuossa hyytymisessä on se ongelma...? Auttaisikohan sekoittaa ainekset vähän eri järjestyksessä? Olen tehnyt joskus hieman samantapaista mansikkajuustokakkua ja siinä liivate liuotettiin ensin pieneen määrään mansikkasurvosta ja sekoitettiin sitten lopun survoksen, juuston, sokerin ja muiden ainesten kanssa. Vispattu kerma käänneltiin massaan muistaakseni vasta viimeisenä. En kyllä tiedä vaikuttaako tuo mitään, kunhan tässä pohdin...

    VastaaPoista
  2. Näyttää herkulliselta! :p Minä jäin kyllä vähän pohtimaan tuota liivatteen määrää.. Aika iso määrä on mielestäni jo 9 lehteä verraten tuohon massaan, jossa on kuitenkin rahkaa (itsessään aika tymäkkää). Itse oon saanut hyytymään samoilla määrillä suunnilleen massan määrän nähden jopa 5-6 liivatelehden avulla. :o

    VastaaPoista
  3. Rommirusina ja Kaura, kiitos! :) Minäkin tosiaan muistan, että ekalla kerralla kakkuun olisi mennyt sen normaali 5-7 liivatelehteä, mutta toisella kerralla 7 ei riittänyt mihinkään ja kolmannella kerralla 9 liivatelehteäkään ei ihan hyydyttänyt koko massaa, mikä tuntuu jokseenkin uskomattomalta. Mansikat saattoivat olla keskimääräistä vetisempiä, ja ehkä tosiaan tuo ainesten sekoittaminen niin, että kermavaahdon kääntelee joukkoon viimeisenä, voisi auttaa asiaa. Jotain tällä kakulla vaan on mua vastaan... :)

    VastaaPoista