16. marraskuuta 2015

Valkohäntäkauriin sisäpaisti, punaviinikastike ja punajuurimuusi

Suuntasimme lokakuun alussa raikkaan syksyisenä sunnuntaiaamuna Fiskarsin kylään Slow Food -festivaaleille. Tunnelmallisesta makasiinirakennuksesta löytyi laaja valikoima lähialueiden tuottajien tarjontaa ja mukaan tarttui iso säkillinen herkkuja lammaschorizosta juurileipään. Valkohäntäkauriin (valkohäntäpeura, Laukon peura) sisäpaisti pääsi grilliin vielä samana iltana. Maustoimme lihan vain suolalla ja pippurilla, jotta sen sopivan riistaisa ominaismaku pääsisi oikeuksiinsa. Rinnalle herkullinen punaviinikastike ja punajuurella maustettua perunamuusia - erinomaista!


Valkohäntäkauriin sisäpaisti
700 g valkohäntäkauriin sisäpaistia
merisuolaa
mustapippuria

Hiero paistin pinta kauttaaltaan suolalla ja pippurilla. Anna maustua viileässä parin tunnin ajan. Ota liha lämpenemään huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen paistamista.

Ruskista paistin pinnat kuumassa grillissä. Kääri paisti folioon ja tökkää lihan paksuimpaan kohtaan lihalämpömittari. Vähennä grillin lämpöä ja paista lihaa, kunnes sen sisälämpö saavuttaa 49-53 astetta (meillä kypsyysaste meni omaan makuun aavistuksen yli, kun liha unohtui grilliin 51 asteeseen asti ja nousi vielä vetäytyessään 53 asteeseen). Nosta liha grillistä ja anna sen vetäytyä foliossa vielä vartin verran ennen leikkaamista.

Tarjoile punajuurimuusin ja punaviinikastikkeen kera.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti