14. marraskuuta 2015

Vasikan picanhaa ja parmesaanitomaatteja

Grillikausi jatkuu grillatun vasikan picanhan muodossa! Vasikka on suurta, mutta ainakin Suomessa hieman aliarvostettua herkkua. Valitettavasti, sillä moni jää paljosta paitsi, kun jättää vasikanlihan ostamatta. Tällä kertaa törmäsimme kaupassa vasikan picanhaan, joten se oli pakko napata mukaan. Eipä ole ennen tullut vastaan, yllätys oli erittäin positiivinen.

Picanhaa olemme tehneet monesti aikaisemminkin, mutta tämä oli ensimmäinen kerta vasikasta. Vasikan picanha oli, kuten vasikka yleensä, todella maukasta, mureaa ja mehukasta. Lihan väri, varsinkin tuoreena, muistuttaa suunnilleen porsaanlihaa. Liha täytyy jättää reilusti mediumiksi ja se saattaa mennä herkästi hieman yli, joten kannattaa käyttää lihalämpömittaria. Sopiva sisälämpötila lienee noin 49-50 astetta.

Vasikan picanha
1 kg vasikan picanhaa
karkeaa merisuolaa
auringonkukkaöljyä
mustapippuria

Trimmaa vasikan picanhasta ylimääräiset kalvot pois. Hiero lihaan kauttaaltaan reilusti karkeaa merisuolaa ja anna suolaantua muutama tunti. Laita grilli tulille ja hiero picanhan pintaan ohuelti öljyä. Grillaa kuumassa grillissä kauttaaltaan kunnon paistopinta. Vähennä lämpöä ja grillaa miedolla lämmöllä mediumiksi. Anna vetäytyä vartin verran foliossa. Rouhi pintaan reilusti mustapippuria ja leikkaa picanha ohuiksi siivuiksi.


Parmesaanitomaatit
4 kpl pihvitomaatteja
parmesania
mustapippuria

Leikkaa pihvitomaatit puoliksi. Grillaa kuumassa grillissä ensin leikkuupinta nopeasti, ja käännä tämän jälkeen tomaatit. Raasta parmesaania grillatun leikkuupinnan päälle ja grillaa tomaatteja kunnes parmesaani on sulanut. Rouhi lopuksi päälle vielä mustapippuria.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti