28. joulukuuta 2015

Grillatut viiriäiset ja sherrysipuli-sienipasta

Joulunajan viisipäiväinen mukava, mutta hektinen sukulaisten kestitsemisen putki päättyi eilen ihan kahden kesken nauttimaamme hyvin ansaittuun, rauhalliseen ilta-ateriaan. Lautaselle päätyi herkullinen combo raikkaalla limetillä maustettuja grillattuja viiriäisiä sekä limetin lisäksi sherrysipuleista makunsa saavaa simppeliä sienipastaa.

Viiriäinen on pieni, fasaaninsukuinen kanalintu, joka valmistuu grillissä tai grillipannulla kokonaisena helposti ja nopeasti. Linnut säilyttävät mehukkuutensa grillatessa hyvin ja maukkaudessaan maistuvat vaativammallekin vieraalle. Viiriäinen on siis kaikin puolin kelpo tipu, varsinkin kun neljästä pienestä linnusta riittää vieläpä yllättävän runsaasti syötävää kahdelle hengelle. Suosittelemme!

Tsekkaa myös aiemmin marokkolaiseen tapaan valmistamamme viiriäiset.

Limemaustetut grillatut viiriäiset
4 Familian viiriäistä
1 luomulimetti
2 rkl oliiviöljyä
merisuolaa
mustapippuria

Huuhdo ja kuivaa luuttomiksi esikäsitellyt viiriäiset huolella (kokonaisten lintujen käsittelystä löytyy vinkkejä täältä). Suolaa ja pippuroi linnut kauttaaltaan, raasta niiden päälle limetin vihreä kuoriosa ja purista sekaan myös puolikkaan limetin mehu. Lorauta lopuksi joukkoon oliiviöljy ja anna viiriäisten marinoitua vartin verran.

Grillaa viiriäisiä kuumassa grillissä niitä aina välillä käännellen noin 4-5 minuutin ajan tai kunnes linnut ovat juuri kypsiä.

Limettinen sherrysipuli-siitakesienipasta
1 keltasipuli
0,5 dl oliiviöljyä
2 rkl kuivaa sherryä
100 g siitakesieniä
0,5 ruukku tuoretta oreganoa
1 luomulimetti
250 g linguine rigate -pastaa
merisuolaa
mustapippuria

Suikaloi sipuli ohuiksi viipaleiksi ja kuullota silppua oliiviöljyssä viitisen minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää joukkoon sherry ja kiehauta niin, että neste haihtuu pois. Viipaloi sienet ja lisää sipulien joukkoon. Paista seosta keskilämmöllä niin, että sienet kypsyvät, mutteivät pahemmin ruskistu. Nyhdä oreganosta lehdet ja sekoita paistoksen joukkoon. Raasta sekaan myös limetin kuori.

Keitä pasta al denteksi pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada keitinliemi pois ja sekoita pasta sienipaistoksen joukkoon. Purista lopuksi sekaan limetin mehu ja mausta pasta vastarouhitulla mustapippurilla ja merisuolalla.
Toteutettu yhteistyössä Familian kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti