Iberian niemimaa tulee pysymään joulumenussamme merkittävässä roolissa myös tänä vuonna, sillä kuun alun Teneriffanlomalta tuli taas kuljetettua kotiin kilotolkulla ilmakuivattua lomoa ja kestomakkaroita, tietysti tammenterhoja natustelleiden mustien possujen lihasta. Kokonaiset koivet jätimme sentään tällä kertaa hieman haikein mielin paikallisten joulupöydissä nautittaviksi.
Vuoden 2013 perinteisempi joulumenu on myös kirjattu ylös ja ihan kaikki jouluiset reseptimme löytyvät puolestaan täältä.
Joulumenu 2014
Alkupalat:
- graavilohi
- graavisiika
- siianmäti, kirjalohenmäti, smetana ja sipuli
- taateli-pekonipatee
- sile eli aladoobi
- saaristolaisleipä
- ruisleipä hapanjuuresta
- paleta iberica de bellota
Pääruoat:
- vartaassa grillattu ibericoporsaanniska
- lanttulaatikko
- imelletty perunalaatikko
- porkkanalaatikko
- siiderissä haudutetut ibericoporsaanposket
- keitetyt puikulaperunat
Jälkiruuat ja kahvipöydän antimet:
- taatelicupcaket valkosuklaakuorrutteella
- mutakakkuset valkosuklaasta
- joulutortut luumumarmeladilla
- glögimaustettu aprikoosikiisseli
- taatelijäätelö
- suklaakonvehteja
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti