19. tammikuuta 2016

Babymustekala-bruschettat

Tällä kertaa vanhan, mutta erittäin toimivan reseptin kierrätystä. Tästä mustekalasoossista on tullut kyllä yksi ehdottomista suosikeistamme ja sitä onkin tullut tehtyä useampaan otteeseen pienillä variaatioilla.

Tämä toimii niin välipalana, alkupalana kuin iltapalanakin! Alkuperäinen reseptimme löytyy tästä.

Babymustekala-bruschettat
400 g tuoreita babymustekaloja
3 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
iso loraus valkoviiniä
merisuolaa
4 isoa tomaattia
3 rkl persiljasilppua
3 rkl basilikanlehtiä
mustapippuria
kevätsipulia

Perkaa mustekalat, mikäli et ostanut niitä valmiiksi perattuna. Viipaloi valkosipulit ja chili, kuullota ne reilussa öljyssä. Heitä sekaan mustekalat ja sekoittele. Lorauta joukkoon kunnon loraus valkoviiniä. Lisää joukkoon suola ja paistele kuumalla pannulla niin kauan kunnes viini on redusoitunut lähes kokonaan. Lisää joukkoon pilkotut tuoreet tomaatit, sekoita, laita kansi päälle ja sammuta liesi. Silppua persilja ja revi basilikat, heitä soosin joukkoon. Rouhaise sekaan mustapippuria. Lorauta joukkoon vielä oliiviöljyä, sekoita ja nosta lautasille. Tarjoile grillatun leivän kera.

5 kommenttia:

  1. Oi nam! Mistä noita babymustekaloja voi ostaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus, kun tuuri käy, niin ainakin Espoosta on löytynyt Sellon Citymarketista pakasteena, joskus jopa tuoretiskiltä. Harvinaista herkkua tämä on viime aikoina tosin ollut.

      Poista
    2. Ok, kiitoksia tiedosta. Pitänee käydä täällä Oulunkin citymarketeissa tivaamassa, josko ottaisivat myyntiin.. :)

      Poista
  2. Herkullista -Vähän samaa mietin kuin Rommirusina,että mistä noita saa Suomessa? Täällä Välimeren äärellä niitä saa hyvin mutta entä teillä`?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosiaan, silloin kun tuuri käy niin lötyy ihan isoista marketeista.. Joskus tosin "joutuu" tyytymään tuoreeseen ihan aitoon, isoon mustekalaan :) Niitä on tuntunut viime aikoina löytyvän paremmin, kuulemma Meksikosta tuovat.

      Poista