Alkuperäinen resepti löytyy täältä.
Korealainen nauta-riisikulho
2,5 dl riisiä
900 g naudan kuvelihaa eli flank steakia
5 rkl soijakastiketta
5 rkl soijakastiketta
3 tl seesamiöljyä
3 tl tuoretta inkivääriä
3 valkosipulinkynttä
2 rkl ruskeaa täysruokosokeria
3 rkl öljyä
3 rkl öljyä
2-2,5 dl riisiä
1 iso keltasipuli
2 porkkanaa
1 kesäkurpitsa
200 g pinaattia
2 rkl seesaminsiemeniä
Siivuta flank steak ohuiksi siivuiksi (poikkisyin). Yhdistä isossa kulhossa soijakastike, seesamiöljy, raastettu inkivääri ja silputtu valkosipuli. Sekoita kulhoon vielä sokeri.
Lisää flank steakin siivut marinadiin ja anna maustua huoneenlämmössä. Lihan voi valmistella marinadiin jo vaikka edellisenä päivänä. Laita riisit kiehumaan tässä vaiheessa.
Kuutioi sipuli ja kesäkurpitsa reiluiksi kuutioiksi. Leikkaa porkkanat ohuiksi tikuiksi. Pese ja valuta pinaatti.
Lorauta wokkipannuun tai vastaavaan öljy ja kuumenna keskilämmölle. Heitä sipulit pannuun ja hauduttele minuutin-parin verran. Lisää lämpöä ja kuumenna pannu kuumaksi. Heitä joukkoon marinoidut lihat ja paistele 2-3 minuuttia. Lisää tämän jälkeen mukaan porkkanat ja kesäkurpitsa. Paista minuutti. Lisää viimeisenä pinaatit ja paista jälleen minuutti. Ripottele lopuksi sekaan seesaminsiemenet ja sekoita. Tarjoa koko komeus riisin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti