17. tammikuuta 2016

Korealainen nauta-riisikulho

Korealaiset ruuat ovat monesti erinomaisia. eikä tämäkään annos tee poikkeusta tuohon sääntöön. Valitettavan harvoin sitä muistaa, että korealaistakin ruokaa on olemassa.. Tämä ruoka oli nopea valmistaa, kun esivalmistelut on tehty. Eniten aikaa saa tuhrautumaan porkkadoiden siivuttamiseen, mutta muutoin homma toimii nopeasti. Mausteissa ei kannata säästellä ja lihankin voi marinoida valmiiksi jo edellisenä päivänä, jolloin homma helpottuu entisestään.

Alkuperäinen resepti löytyy täältä.

Korealainen nauta-riisikulho
2,5 dl riisiä
900 g naudan kuvelihaa eli flank steakia
5 rkl soijakastiketta
3 tl seesamiöljyä
3 tl tuoretta inkivääriä
3 valkosipulinkynttä
2 rkl ruskeaa täysruokosokeria
3 rkl öljyä
2-2,5 dl riisiä
1 iso keltasipuli
2 porkkanaa
1 kesäkurpitsa
200 g pinaattia
2 rkl seesaminsiemeniä

Siivuta flank steak ohuiksi siivuiksi (poikkisyin). Yhdistä isossa kulhossa soijakastike, seesamiöljy, raastettu inkivääri ja silputtu valkosipuli. Sekoita kulhoon vielä sokeri. 

Lisää flank steakin siivut marinadiin ja anna maustua huoneenlämmössä. Lihan voi valmistella marinadiin jo vaikka edellisenä päivänä. Laita riisit kiehumaan tässä vaiheessa. 

Kuutioi sipuli ja kesäkurpitsa reiluiksi kuutioiksi. Leikkaa porkkanat ohuiksi tikuiksi. Pese ja valuta pinaatti. 

Lorauta wokkipannuun tai vastaavaan öljy ja kuumenna keskilämmölle. Heitä sipulit pannuun ja hauduttele minuutin-parin verran. Lisää lämpöä ja kuumenna pannu kuumaksi. Heitä joukkoon marinoidut lihat ja paistele 2-3 minuuttia. Lisää tämän jälkeen mukaan porkkanat ja kesäkurpitsa. Paista minuutti. Lisää viimeisenä pinaatit ja paista jälleen minuutti. Ripottele lopuksi sekaan seesaminsiemenet ja sekoita. Tarjoa koko komeus riisin kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti