6. tammikuuta 2016

Korianteritahnalla maustettu porsas-nuudeliwok

Virkistävä, korianteripohjaisella maustetahnalla maustettu thaityylinen wok toimii loistavasti vuodenvaihteen raskaiden syöminkien jälkeen. Innostuimme ideasta niin, että erilaisia maustetahnavariantteja tullaan varmasti näkemään keittiössämme jatkossakin (siitä piti huolen myös joulupukki, stay tuned...). Ohjeen alkuperäisversio löytyi tyylillemme uskollisesti googlaa kaupassa -menetelmällä ja se on peräisin FoodNetworkilta.

Korianteritahnalla maustettu nuudeli-porsaswok
400 g porsaan ulkofileetä
1 ruukku tuoretta korianteria
1 luomulimetti
2 cm inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
1 tl chilijauhetta
2 salottisipulia
3 rkl kalakastiketta
2 rkl ruskeaa ruokosokeria
1 rkl vettä
4 rkl maapähkinäöljyä
kourallinen pensaspapuja
riisi- tai vehnänuudeleita

Leikkaa porsaanfilee ohuiksi lastuiksi.

Pane korianterilehdet ja -varret tehosekoittimeen ja raasta joukkoon limetin vihreä kuoriosa. Purista sekaan myös limetin mehu ja lisää mukaan kuorittu inkivääri, chilijauhe, valkosipulinkynnet, salottisipulit, kalakastike, sokeri ja vesi. Aja ainekset tasaiseksi tahnaksi.

Kuumenna 3 rkl öljyä pannulla ja kaada joukkoon puolet maustetahnasta. Paista tahnaa minuutin ajan, lisää porsaansuikaleet ja paista pari mimuuttia, kunnes liha on kypsää. Nosta suikaleet syrjään odottamaan, lisää pannulle jäljelle jäänyt ruokalusikallinen öljyä ja paista papuja pannulla viitisen minuuttia, kunnes pavut pehmenevät.

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja sekoita papujen joukkoon possunsuikaleet ja loput maustetahnasta. Lämmitä wokkia vielä parin minuutin ajan sitä samalla koko ajan sekoitellen. Tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti