13. tammikuuta 2016

Linguine arrabbiata

Pastaa! Yksinkertainenkin ruoka voi olla erittäin hyvää. Laadukkaat raaka-aineet tekevät tästäkin annoksesta erinomaisen. Arkiruokana tällainen pasta on vieläpä erittäin nopea valmistaa. Laadukas pasta sekä säilyketomaatit ovat olennainen osa makuelämystä, niissä ei kannata säästellä. 

Ps. Parmesanissakaan ei kannata säästellä, kuten kuvasta näkyy.

Linguine arrabbiatta
merisuolaa
2 rkl oliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä
1 tl chilihiutaleita
1 tlk kokonaisia kuorittuja San Marzano -tomaatteja
1 tlk tomaattimurskaa
loraus kuivaa valkoviiniä
laadukasta linguine-pastaa
parmesania

Laita vesi kiehumaan ja mittaa sekaan ruokalusikallinen merisuolaa per litra vettä. Ota esiin kasari tai vastaava ja kuumenna siinä öljy. Heitä chilihiutaleet öljyyn ja siivuta sekaan myös valkosipulinkynnet. Kuullottele näitä öljyssä minuutin-pari.

Lisää seuraavaksi joukkoon San Marzanot, tomaattimurska ja valkoviini. Hauduttele noin 10 minuuttia tai kunnes kastike paksuuntuu sopivasti. Keitä pastat noin 2 minuuttia vajaaksi al dentestä ja sekoita kastikkeen joukkoon. Hauduttele pari minuuttia sekoitellen, jotta kastike saadaan hyvin pastan sekaan. Kokoa annokset. Ripottele pinnalle hieman chilihiutaleita ja raasta pinnalle parmesania.
Parmesania! (vajaat kaksi kiloa)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti