21. tammikuuta 2016

Siansivu-kikherne-linssimuhennos

Pataruuat ja erilaiset tuhdit muhennokset toimivat talvella loistavasti. Tässä on yksi esimerkki hyvästä, helposta ja mausteisesta muhennoksesta. Satuimme ostamaan jokin aika sitten laidunpossun siansivua ja se käytettiin erinomaisesta mustapapumuhennoksesta tehtyyn variaatioon, jossa pavut korvattiin kikhereillä ja linsseillä. Toimii näinkin todella hyvin.

Siansivu-kikherne-linssipata
500 g laidunpossun kylkisiivuja
150 g chorizoa
1 tlk (170 g) kikherneitä
2 dl vihreitä linssejä
2 keltasipulia
2 rkl paprikajauhetta
1 tl chilijauhetta
5-10 dl kasvislientä
1 vihreä paprika
merisuolaa
mustapippuria

Ota siansivut huoneenlämpöön ja pätki muutaman sentin paloiksi. Huuhdo ja valuta kikherneet. Siivuta sipulit. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Ota esiin liedelläkin toimiva isohko pata, kuumenna siinä öljy ja kuullota sipulisiivuja muutama minuutti. Lisää joukkoon sian viipaleet ja paistele noin 10 minuuttia, kunnes liha on kunnolla ruskistunut.

Viipaloi chorizo ja lisää pataan. Paistele pari minuuttia, jonka jälkeen ripottele joukkoon paprikajauhe. Lisää pataan valutetut kikherneet ja sekoittele hyvin. Kippaa sekaan myös linssit. Lisää joukkoon kasvisliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Laita kansi päälle ja siirrä pata uuniin hautumaan noin tunniksi. Lisää tarvittaessa kasvislientä sitä mukaa, kuin linssit sitä imevät. Tunnin jälkeen pilko paprika ja sekoita muun ruuan joukkoon. Laita kansi päälle ja hauduttele vielä 15 minuuttia. Ota ruoka uunista, mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti