1. tammikuuta 2016

Torta di nocciole

Tämä hasselpähkinäkakku ei ehkä ole aito ja alkuperäinen, puristinen versio Piemonten Langhen (Langa) alueen perinteisestä torta di nocciolesta, mutta aivan suussasulavan pähkinäisen pehmeä kakku se kyllä on. Ihan hirveä rikos mm. vehnäjauhojen, kerman ja voin lisääminen ei kuitenkaan ole, sillä erilaisia hasselpähkinäkakun reseptejä tuntuu olevan tarjolla yhtä monta kuin peltotilkkuja Piemonten postikorttimaisemissa.

Tämän version pohjaksi otin ideoita mm. Sivumaku-blogista. Kakku on todella helppo ja nopea valmistaa ja uskallan luvata, että se onnistuu kokemattomammaltakin leipurilta lähes pomminvarmasti.

Torta di nocciole eli piemontelainen hasselpähkinäkakku
280 g voita
280 g valkoista sokeria
3 kananmunaa
280 g hasselpähkinäjauhetta
320 g erikoisvehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
0,75 dl kuohukermaa

koristeluun:
tomusokeria
hasselpähkinärouhetta

Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi, voitele vuoka kauttaaltaan voilla ja jauhota se sitten ohuella vehnäjauhokerroksella.

Pehmennä voi puolisulaksi. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja vatkaa sitten joukkoon voi. Sekoita pähkinäjauhe, vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja vatkaa ne sitten taikinan joukkoon. Vatkaa lopuksi joukkoon kerma.

Kaada taikina irtopohjavuokaan ja tasoita pinta. Paista kakkua 160-asteisessa kiertoilmauunissa 35 minuutin ajan, tai kunnes taikina ei enää tartu kokeilutikkuun. Anna kakun jäähtyä ja hunnuta se sitten tomusokerilla. Koristele kakun päällinen lopuksi hasselpähkinärouheella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti