31. tammikuuta 2016
Vihreä siika-piimäkulho
Reseptien millintarkka seuraaminen tuntuu olevan meidän keittiössämme ihan mahdotonta. Tai no, 'millintarkka' oli ehkä vielä kaunistelua. Tästäkin Glorian ruoka & viini 1/2016 -lehdestä löytyneestä nerokkaasta reseptistä jäi ensin kaupasta löytymättä pari ainesosaa. Korvasimme aurinkonkukanversot ja sinimailasenidut herneenversoilla, mikä lopulta olikin ihan hyvä idea. Niiden avulla annokset sai koottua näppärästi muiden ainesosien jäädessä kellumaan versojen tukemana piimäliemen päälle. Lehden kaunis ruokakuva lienee nimittäin jollain liemenalaisilla tukirakenteilla stailattu...
Säätäminen ei kuitenkaan jäänyt versoihin, sillä toteutusvaiheessa ainesosia unohtui käyttää vielä muutama lisää. Piimäliemi maistui erinomaiselle, vaikka jauhettuja fenkolinsiemeniä ja mustapippuria vaille jäikin. Annosten koristelusta jäivät lopuksi vielä puuttumaan auringonkukansiemenet.
Piimä ja kulhot ovat kuulemma molemmat tämän vuoden keittiötrendejä, eivätkä ollenkaan turhaan. Raikas annos toimi ihan todella hyvin kevyenä illallisen aloittajana.
Vihreä siika-piimäkulho
tilliöljy:
0,5 dl tillisilppua
0,5 dl laadukasta extra-neitsyt-oliiviöljyä
0,5 tl merisuolaa
0,25 tl valkoista sokeria
Murskaa tilli morttelissa tahnaksi ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna tilliöljyn maustua jääkaapissa vähintään puolisen tuntia.
piimäliemi:
1 luomusitruuna
5 dl piimää
1 tl valkoista sokeria
0,75 tl merisuolaa
Raasta sitruunasta keltainen kuoriosa kulhoon. Purista sitruunasta 1 rkl mehua joukkoon. Mittaa mukaan sokeri ja suola. Kaada piimä ohuena nauhana seoksen joukkoon samalla koko ajan sekoittaen. Peitä kulho ja anna liemen maustua jääkaapissa vähintään puolisen tuntia.
marinoitu punasipuli:
1 punasipuli
2 rkl vastapuristettua sitruunamehua
1 rkl valkoista sokeria
0,5 tl merisuolaa
Viipaloi punasipuli ja asettele kulhon pohjalle. Purista päälle sitruunamehu ja ripottele pinnalle sokeri ja suola. Peitä kulho ja anna sipulien maustua jääkaapissa vähintään puolisen tuntia.
lisäksi:
0,5 kurkku
1 siikafilee
voita
merisuolaa
mustapippuria
1 ruukku herneenversoja
Leikkaa kurkusta juustohöyällä pitkiä suikeroita. Kääri suikerot rullalle.
Leikkaa siikafilee paloiksi ja paista kalanpalat reilussa voissa juuri kypsiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kokoa annokset. Kaada piimäliemi kahteen kulhoon. Asttele herneenversot korkeaksi pinoksi niin, että kalanpalat pysyvät liemen pinnalla niiden päällä. Asettele kurkkurullat kalojen viereen ja niiden päälle marinoidut sipulit. Pirskottele tilliöljyä lopuksi annosten päälle.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Onpas erikoinen annos! Näyttää hienolta. Piimäliemestä en ole kuullutkaan, eikä ainakaan kalaan yhdistää. Houkuttaa kokeilla, kummastakin kyllä pidän sekä kalasta että piimästä :D
VastaaPoistaKuinka hyvää tuosta olisi tullutkaan, kun vielä olisi muistanut maustaakin sen piimäliemen :) Kokeile ihmeessä!
Poista