19. helmikuuta 2016

Perjantaipullopasta

Perjantaipullosta kannattaa ehdottomasti käyttää osa ruuan mausteena. Törmäsin nimittäin sattumalta internetin syövereissä mielenkiintoiseen pastareseptiin, jossa pasta maustetaan reilulla tujauksella vodkaa. Tätä oli pakko testata itsekin. Voiko vodka toimia mausteena pastassa?

Sen perusteella, että pasta upposi vatsoihin viimeistä murua myöten, vastaus lienee selvä. Pastaa voi tarjota lapsillekin, alkoholi kiehuu kyllä pois, vain maku jää. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.

Vodkapasta
100 g pancettaa
3 salottisipulia
1 tl paprikajauhetta
hienoa merisuolaa
3 valkosipulinkynttä
2 dl vodkaa
1 tlk säilöttyjä San Marzano -tomaatteja
2 dl kermaa
1,5 dl pakasteherneitä
1 puntti basilikaa
mustapippuria
farfalle-pastaa
parmesania

Laita isohko kasari liedelle keskilämmölle. Silppua pancetta ja heitä paistumaan. Paistele pancettaa, kunnes se on ruskistunut ja rapeaa. Silppua sipuli ja lisää joukkoon. Mausta paprikajauheella ja kuullottele vielä kymmenisen minuuttia. Siivuta valkosipulinkynnet ja lisää sekaan.

Lisää kasariin varovasti vodka ja sekoittele kunnolla. Anna kiehua hiljalleen noin minuutin. Lisää joukkoon säilötyt tomaatit mehuineen. Laita kansi päälle ja hauduttele välillä sekoitellen noin 10 minuutin ajan. 

Ota seuraavaksi kansi pois ja keitä hetken aikaa kastiketta kasaan, kunnes se on sopivan paksuista. Sekoita joukkoon herneet ja kerma. Hauduttele taas ilman kantta viitisen minuuttia. Revi lopuksi joukkoon basilika ja mausta mustapippurilla. 

Keitä tässä vaiheessa pastat al denteksi reilussa suolavedessä, valuta ja kippaa kastikkeen sekaan. Sekoittele hyvin ja lisää tarvittaessa keitinvettä kastikkeeseen. Nostele annokset lautasille ja raasta reippaasti parmesania päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti