28. maaliskuuta 2016

Mausteinen myskikurpitsapasta

Mario Batalin Food & Wine -sivustolta löytyneeseen reseptiin pohjaava mausteinen myskikurpitsapasta keventää mukavasti pääsiäisen lammaspitoista ruokavaliota. Kauniinväriset kurpitsakuutiot sopivat hienosti myös keväiseen ruokajuhlaan.

Mausteinen myskikurpitsapasta
0,5 dl oliiviöljyä
6 valkosipulinkynttä
1 iso punasipuli
2 tl chilirouhetta
n. 1 kg myskikurpitsaa
1 rkl tuoreita timjaminlehtiä
600 g simpukkapastaa
1,5 dl vastaraastettua parmesania
merisuolaa
mustapippuria

Kuumenna oliiviöjy korkeareunaisessa kasarissa ja lisää joukkoon kuutioitu punasipuli, siivutettu valkosipuli ja chilirouhe. Kuullota paistosta miedolla lämmöllä viitisen minuuttia.

Leikkaa kuorittu kurpitsa suupaloiksi ja nypi timjaminoksista lehdet. Lisää kurpitsakuutiot ja timjaminlehdet kasariin, rouhi perään suolaa ja mustapippuria ja paista seosta reilun vartin verran tai kunnes kurpitsa on sopivasti pehmentynyt.

Kurpitsojen paistuessa keitä pastat al denteksi pakkauksen ohjeen mukaan (litraan keitinvettä tulee ruokalusikallinen karkeaa merisuolaa). Säästä kupillinen keitinvettä.

Sekoita pastat ja parmesanraaste kurpitsapaistoksen joukkoon ja notkista pasta tarvittaessa keitinvedellä. Tarjoile heti.

2 kommenttia:

  1. Pastaan päättyi pääsiäinen täälläkin. En ole hoksannutkaan yhdistää myskikurpitsaa pastaan, pitääkin kokeilla! -Merja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Karitsa saa tosiaan hetkeksi väistyä taka-alalle ruokavaliossa :) Hyvin sopi myskikurpitsa pastaankin, kannattaa kokeilla!

      Poista