31. maaliskuuta 2016

Munakoisocurry Chettinadin tyyliin

Kuvassa oleva sotku on oikeasti herkullinen munakoisocurry eteläisestä Intiasta. Chettinadin keittiö lukeutuu Intian aromikkaimpiin, sillä maustemäärissä ei säästellä. Tämä maukas curry olkoon suht maltillisilla mausteillaan tuon säännön vahvistava poikkeus. Jonkin verran muokkaamamme reseptin alkuperäisversion on The Guardianille laatinut Atul Kochhar lontoolaisesta Benares Restaurantista.

Munakoisocurry Chettinadin tapaan
4 rkl auringonkukkaöljyä
1 ceyloninkanelitanko
1 tl fenkolinsiemeniä
8 currylehteä
1 iso punasipuli
1 iso keltasipuli
2 valkosipulinkynttä
3 rkl korianterinsiemeniä
2 tl chilirouhetta
2 munakoisoa
400 ml kookosmaitoa
3 luumutomaattia
nippu tuoretta korianteria
merisuolaa

Kuumenna öljy kasarissa ja paahda kanelitankoa, currylehtiä ja fenkolinsiemeniä öljyssä hetken. Leikkaa puna- ja keltasipulit siivuiksi ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää sipulit kasariin ja paista ne kullanruskeiksi.

Murskaa korianterinsiemenet ja paahda niitä kuivalla, kuumalla paistinpannulla minuutin verran. Lisää korianterinsiemenrouhe ja chilirouhe kasariin.

Kuutioi munakoisot suupaloiksi ja lisää kasariin. Paistele seosta pari minuuttia ja kaada sitten joukkoon kookosmaito. Leikkaa tomaatit neljään osaan ja lisää curryn joukkoon. Peitä kasari kannella ja anna curryn hautua parisenkymmentä minuuttia, kunnes munakoisot ovat pehmenneet. Sekoita joukkoon lopuksi korianterisilppu.

Mausta curry suolalla ja tarjoile esim. keitetyn basmati- tai jasmiiniriisin kera.

2 kommenttia:

  1. Nam,tuollaiset curryt,ja vielä munakoisolla,ovat herkkua:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Vielä kun saisi sellaisia Aasiassa käytettyjä minimunakoisoja (baby aubergines) täältä Espoostakin (vinkkinä Helsingissä liikkuville, että Hakaniemessä niitä on etnokaupoissa näkynyt).

      Poista