20. maaliskuuta 2016

Suklainen kastanjakakku

Kastanja ja suklaa ne yhteen soppii! Vähän mutakakkumainen, pehmeän tiivis rakenne ja kerrassaan viettelevä suklaan ja kastanjan yhdistelmä - napakymppi iltapäiväteen - tai kahvin kanssa nautittuna. Ohje on pienin tuunauksin peräisin Raveca-blogista.

Suklaa-kastanjakakku (2 kpl 18 cm pyöreää vuokaa)
50 g tummaa (70%) suklaata
80 g voita
3 kananmunaa
125 g valkoista sokeria
400 g makeuttamatonta kastanjatahnaa (purée de marrons)
50 g erikoisvehnäjauhoa
0,5 tl leivinjauhetta
1 vaniljatanko (Ceyloninvaniljaa)
pari palaa tummaa suklaata ja valkosuklaata koristeluun

Sulata suklaa hitaasti vesihauteessa ja sekoita suklaasulan joukkoon pieneksi kuutioitu huoneenlämpöinen voi.

Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon kastanjapuree ja sitten suklaa-voiseos.

Sekoita vehnäjauhojen joukkoon leivinjauhe ja vaniljatangosta kaavitut siemenet. Siivilöi ja sekoita jauhot lopuksi taikinan joukkoon.

Jaa taikina kahtia vuokiin ja tasoita kakkujen pinnat. Paista kakkuja 180-asteisessa uunissa 20 minuutin ajan.

Anna kakun jäähtyä ja raasta sen pinnalle tummaa ja valkosuklaata ennen tarjoilua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti