Tällä kertaa valmistimme parikyljykset vasta vuorokauden tryffeli-balsamicomarinoinnin jälkeen ja lopputulos oli vähemmän yllättäen loistokas. Valkotryffeliöljyn tuoksu lähes sumentaa ajatuksen, kun avasimme vakuumimarinaattorin vuorokauden kuluttua. Grillauksen jälkeen tryffeli ei kuitenkaan peittänyt muita makuja alleen, vaan oli mukavasti taustalla. Balsamico toi hivenen mukavaa makeutta annokseen. Marinadiin käytimme mahdollisimman laadukasta balsamicoa, valkotryffeliöljyä ja punaviinietikkaa. Punaviinietikka oli meillä tällä kertaa lambruscosta valmistettua todellista herkkua.
Marinadiin vinkkiä nappasimme tästä.
Tryffeli-balsamicomarinoidut karitsan parikyljykset
3 rkl laadukasta balsamicoa
2 rkl laadukasta valkotryffeliöljyä
2 rkl lambruscosta valmistettua punaviinietikkaa
1 iso murskattu valkosipulinkynsi
2 tl merisuolaa
1 tl mustapippuria
ripaus chiliä
1 sitruuna
puoli punttia timjamia
1 kg Familian karitsan parikyljyksiä
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja hiero kyljysten pintaan. Anna marinoitua noin vuorokausi jääkaapissa.
Pyyhi ylimääräiset marinadit karitsojen pinnasta. Kuumenna grilli kuumaksi ja grillaa noin pari minuuttia per puoli, jättäen kyljyket reippaan mediumiksi. Tarjoile esim. capresen kera.
Caprese
250 g mozzarella di bufalaa
1 ruukku basilkaa
5 luumutomaattia
sormisuolaa
mustapippuria
oliiviöljyä
Siivuta mozzarellat ja tomaatit. Irrota basilikanlehdet ja lado ainekset vuorotellen tarjoiluastiaan. Mausta suolalla, mustapippurilla ja oliiviöljyllä.
Siivuta mozzarellat ja tomaatit. Irrota basilikanlehdet ja lado ainekset vuorotellen tarjoiluastiaan. Mausta suolalla, mustapippurilla ja oliiviöljyllä.
Toteutettu yhteistyössä Familian kanssa. |
Oo, tätä täytyykin tehdä syksyllä tryffelikaudella!
VastaaPoistaVoi mikä luksussetti siitä tuleekaan, kotimaisella itse kerätyllä tryffelillä!
Poista