24. huhtikuuta 2016

Keväinen parsa-prosciutto-pasta

Parisen viikkoa kuumana käyneet parsakauden aluksi vannoimme, että tänä keväänä teemme parsasta kaikkea muutakuin, kuin ikisuosikkia grillattua parsaa sitruunamehulla maustettuna. Noh, parisen kertaa parsatangot ovat grilliinkin eksyneet, mutta olemme myös ihastuneet erilaisiin keväisiin pastoihin. Paras kokeiluista on ollut tämä prosciutto-parsa-pasta (tai lämmin salaatti), jonka originaaliohjeeseen törmäsimme Bon Appétit -sivustolla.

Parsa-herne-salaatti-prosciutto-pasta
5 kevätsipulia
1 keltasipuli
2 rkl voita
2 rkl oliiviöljyä
1,5 dl kuivaa valkoviiniä
1,5 dl kanalientä
6 vihreää tankoparsaa
200 g trottole-pastaa
200 g pakasteherneitä
2 sydänsalaattia
1 dl vastaraastettua parmesanjuustoa
 1 ruukku silolehtipersiljaa
100 g prosciutto crudoa

Siivuta kevätsipuli niin, että erottele vaaleat osat vihreistä. Kuutioi keltasipuli. Kuullota kevätsipulin vaaleita osia ja keltasipulikuutioita voi-öljy-seoksessa kymmenisen minuuttia. Lisää joukkoon viini ja keitä kastikepohjaa kasaan niin, että viini on lähes haihtunut. Lisää joukkoon kanaliemi ja jatka kasaankeittämistä vielä niin, että nestettä on noin puolet jäljellä.

Leikkaa parsoista puumainen tyvi pois. Keitä parsoja vajaa viitisen minuuttia suolavedessä niin, että ne jäävät napakoiksi. Nosta parsat vedestä ja keitä pasta samassa vedessä al denteksi. Leikkaa parsat 3-4 cm palasiksi.

Lisää herneet kastikepohjan joukkoon. Erottele sydänsalaatista lehdet ja lisää nekin kastikkeen joukkoon. Keittele kastiketta minuutin verran niin, että salaatti pehmenee.

Lisää pasta, parsat, kevätsipulin vihreät osat, parmesanraaste ja silputtu persilja kastikkeen joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Annostele pasta lautasille ja viimeistele annokset ilmakuivatun kinkun palasilla ja parmesanraasteella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti