22. huhtikuuta 2016

Mango-passion-pavlova

Kotijäätelö, mikä loistava syy käyttää valkuaiset pavlova-marenkiin! Aivan taivaallisen pehmeästä jäätelöstä kertova juttu saa kuitenkin vielä hetken odottaa, koska mangon ja passionhedelmän satokausi on jo päättymässä. Tätä herkkua kannattaa siis tehdä heti.

Pumpulimaisen pehmeä sokeriunelma on yhtä aikaa sekä överi että kevyt. Ja koukuttava - kuvan passion-mango-pavlova hävisi kahteen pekkaan syötynä viimeistä murua myöten lautaselta yhden kahvihetken aikana. Thaibasilika kruunaa eksoottisen kakun täydelliseksi.

Resepti on muunnelma ihanasta sydäntalven granaattiomena-pavlovasta.

Mango-passionhedelmä-pavlova
marenkipohja:
4 kananmunan valkuaista
2,5 dl tomusokeria
2 tl maissitärkkelystä
1 tl shampanjaetikkaa (tai valkoviinietikkaa)

rahkatäyte:
2 dl vispikermaa
0,5 dl valkoista sokeria
200 g maitorahkaa
2 ml vaniljajauhetta

koristeluun:
1 mango
8 passionhedelmää
4 oksaa thaibasilikaa

Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon vähitellen kaksi kolmasosaa tomusokerista ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää. Sekoita lopun tomusokerin joukkoon maissitärkkelys. Vatkaa valkuaisvaahdon joukkoon viinietikka ja vatkaa sitten joukkoon vähitellen sokeri-maissitärkkelysseos.

Siirrä marenkivaahto pursottimeen. Pursota uunipellille noin kaksi kolmassosaa vaahdosta spiraalikuvioiseksi ympyräksi. Pursota lopusta vaahdosta ympyrälle reunalaidat.

Lämmitä kiertoilmauuni 100 asteeseen ja paista marenkipohjaa uunissa 1 tunnin ja 30 minuutin ajan niin, että marengin kuori on kovettunut, mutta sisältä marenki on edelleen pehmeää ja sitkasta. Jäähdytä marenki ja siirrä se sitten tarjoiluvadille.

Halkaisen pasionhedelmät ja kaavi siemenet talteen, mutta jätä pari puolikasta koristeluun. Kuori ja kuutioi mango. Lusikoi puolet siemenistä ja mangopaloista marenkipohjan päälle.

Sekoita vaniljajauhe sokerin joukkoon ja vatkaa sitten kerma ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka ja lusikoi täyte varovasti marenkipohjan päälle.

Koristele pavlova lopuilla passionhedelmänsiemenillä, mangokuutioilla, thaibasilikan lehdillä ja passionhedelmänpuolikkailla. Tarjoile heti.

2 kommenttia: