5. huhtikuuta 2016

Passionhedelmäposset

Mikä on tämän jälkiruoan nimen monikkomuoto? Teinkö juuri possetteja vai mitä? Oli mikä oli, nyt sesongissa oleva upeanmakuinen passionhedelmä sopii näihin brittikeittiön aarteisiin mitä mainioimmin.

Passionhedelmä, passiohedelmä, punapassio, kärsimyshedelmä... Brasiliasta, Paraguaysta ja pohjoisesta Argentiinasta kotoisin olevalla ihanuudella on monta nimeä. Kypsä hedelmä on reilusti kurttuinen ja kuivakkaan näköinen, joten kauniin sileät yksilöt kannattaa jättää vielä kypsymään rauhassa.

Resepti pohjautuu joulunaikaan pyöräyttämiimme, kanelilla ja muilla jouluisilla mauilla höystettyihin joulupossetteihin.

Passionhedelmäposset (6 annosta)
4 dl kuohukermaa
1,5 dl valkoista sokeria
0,4 dl vastapuristettua passionhedelmämehua (n. 4 passionhedelmän hedelmälihat siiviöitynä)
0,5 dl vastapuristettua sitruunamehua (n. 1 sitruuna)
3 passionhedelmää koristeluun

Purista ja siivilöi sitruunamehu nokalliseen kulhoon. Kaavi passionhedelmistä sisus siivilään ja paseeraa mehu samaan nokkakulhoon.

Kiehauta kerma ja sokeri. Kaada kiehuva kerma ohuena nauhana sitrus-passionmehun joukkoon, mehua samalla sekoittaen (ei toisinpäin, eli ei mehua kermaan, jottei se juoksetu).

Jaa seos kuuteen annoskuppiin. Siirrä annokset varovasti jääkaappiin jähmettymään vähintään kolmeksi tunniksi.

Puolita vielä kolme passionhedelmää ja lusikoi hedelmälihat annoskuppeihin ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti