14. huhtikuuta 2016

Persikkaruusut

Muistatteko vielä syksyn hittiherkun, kauniit omenaruusut? Kokeilin pääsiäisen mökkireissulla samaa ideaa, mutta keväisempään sävyyn persikoista. Liukkaita pirulaisiahan nuo säilykepersikat olivat käsitellä, mutta muutamasta ruususta tuli sentään salonkikelpoisen näköisiä. Tummanvärinen hillovalinta ei ollut paistuessaan kaikkein esteettisin näky, mutta maku toimi hyvin.

Persikkaruusut  (6 kpl)
410 g (1 tlk) säilykepersikoita
3 kpl valmiita voitaikinalevyjä
6 tl granaattiomena-vadelmahilloa
1 tl tomusokeria

Siivuta persikat.

Kauli voitaikinalevyt ohuemmiksi. Leikkaa levyt pitkittin kahtia ja levitä kunkin levyn keskiosaan teeluskikallinen hilloa.

Asettele persikansiivuja kunkin taikinalevyn reunalle lomittain niin, että siivut tulevat reunan yli. Taita taikinalevyn toinen reuna pitkittäin persikansiivujen päälle. Kääri levyt rullalle niin, että persikat muodostavat ruusukuvion ja nosta ruusut muffinivuokiin.

Paista persikkaruusuja 200-asteisessa kiertoilmauunissa foliolla kevyesti peitettynä (estää persikoiden palamisen) noin 30 minuutin ajan. Anna ruusujen hieman jäähtyä ja koristele ne ennen tarjoilua tomusokerilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti