7. toukokuuta 2016

Kananmuna-pekonikupit

Hauskannäköiset kananmunaa, tomaattia, juustoa ja paahtoleipää sisäänsä kätkevät pekonikupit maistuvat brunssipöydässä koko perheelle. Nämä yksilöt teimme taannoin Pikkukokin kanssa O:n syntymäpäiväaamiaiselle.


Pekoni-kananmunakupit (6 kpl)
6 siivua paahtoleipää
6 siivua pekonia
0,5 dl juustoraastetta
6 kirsikkatomaattia
2 tl tuoreita timjaminlehtiä
6 kananmunaa
merisuolaa

tarjoiluun rucolanlehtiä ja kirsikkatomaatteja

Leikkaa paahtoleivistä lasin avulla muffinivuoan pohjan kokoiset rinkulat ja asettele vuokien pohjille (kuivata reunat ja hyödynnä korppujauheena).  Muotoile pekonisiivuista kupeille reunat. Ripottele leipien päälle juustoraaste. Halkaise kirsikkatomaatit ja lisää kuhunkin muffinikuppiin pari puolikasta. Ripottele päälle timjamia. Riko lopuksi kananmuna varovasti kuhunkin muffinivuokaan. Ripottele kananmunien päälle makusi mukaan suolaa.

Paista kananmuna-pekonimuffineja 200-asteisessa uunissa noin 10 minuutin ajan tai kunnes valkuainen on hyytynyt, mutta keltuainen säilyy juoksevana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti