11. toukokuuta 2016

Keväisen pirteä sitruunapasta

Tämä keväisen raikas ja pirteä pasta on nopea, helppo ja maukas. Kaikki on siis kohdallaan, joten tämä toimii arkena erittäin hienosti.

Alkuperäinen resepti täällä.

Sitruunapasta
500 g laadukasta pastaa
4 l vettä
4 rkl merisuolaa
1,5 dl laadukasta oliiviöljyä
1,5 dl parmesania raastettuna
3 sitruunaa
mustapippuria
1 puntti basilikaa

Ota pastat esiin, laita vesi kattilaan kiehumaan ja lisää sinne merisuola. Ota joku kippo ja lorauta sinne oliiviöljy. Raasta joukkoon parmesani ja purista sitruunoista mehu (ja raasta yhden sitruunan kuoret talteen). Vispaa sekaisin.

Keitä pasta al denteksi ja ota pari desiä keitinvettä talteen. Valuta pasta ja sekoita äsken tehty oliiviöljy-parmesanseos pastan joukkoon. Lisää joukkoon tarvittaessa keitinvettä. Nostele pasta lautaselle, raasta päälle lisää parmesania mausta mustapippurilla ja koristele basilikalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti