12. toukokuuta 2016

Muikkuja ja kvinoaa

Arkistojen kätköistä löytyy näemmä mielenkiintoisia reseptejä. Tämä kyseinen on tehty joskus vuosi sitten, mutta julkaistaanpa nyt kuitenkin.

Ruisjauhoissa ja voissa rapeaksi paistetut muikut ovat aivan loistavaa (ja vieläpä edullista!) herkkua. Tällä kertaa muikkujen kylkeen tehtiin kvinoapaistosta ja tillijogurttikastiketta.

Paistetut muikut
500 g muikkuja
1,5 dl ruisjauhoja
merisuolaa
valkopippuria
voita

Jos ostit muikut perkaamattomina, poista niistä sisälmykset ja päät. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta. Laita laakealle lautaselle ruisjauhot, sekoita joukkoon suolaa ja ripaus valkopippuria. Pyörittele muikut jauhoseoksessa ja paista ne voissa valurautapannulla.

Kvinoalisäke
2 dl suomalaista luomukvinoaa
4 dl kasvislientä
merisuolaa
3 tomaattia
1 kesäkurpitsa
1 punasipuli
oliiviöljyä

Kuullota kuutioidut kasvikset oliiviöljyssä ja siirrä syrjään. Kuivaa pannu ja paahda kvinoaa parin minuutin ajan. Lisää joukkoon kasvisliemi, suola ja pippuri sekä kuullotetut vihannekset. Anna hautua 15 minuuttia. Tarjoile muikkujen kera.

Tilli-jogurttikastike
2 dl turkkilaista jogurttia
1 valkosipulinkynsi
merisuolaa
mustapippuria
2 tl kuivattua tilliä

Lusikoi jogurtti sopivaan astiaan, silppua joukkoon valkosipuli. Mausta suolalla, mustapippurilla ja tillillä. Anna maustua hetken ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti