Murea, kauniisti marmoroitunut presa kannattaa vain paistaa nopeasti kuumassa grillissä tai pannussa. Lihan uskaltaa melko lailla huoletta jättää kansainväliseen tapaan mehukkaasti mediumiksi (lue perustelumme täältä). Näin sen hieno ominaismaku pääsee parhaiten esille.
Presa on helppoa ja nopeaa, mutta ylellisen herkullista grillattavaa. Oletko jo maistanut?
Kuvan lähde: www.vamonosdetapas.com |
Presa iberica ja keväinen versosalaatti
400 g Familian ibericoporsaan presaa
140 g erilaisia versoja (esim. paksoi, japaninsinappi, sango, tatsoi, rucolanverso ja punamangoldi)
1 porkkana
1 kirpeä vihreä omena
2 rkl suolaamattomia pistaasipähkinöitä
laadukasta balsamicoa
hyvää oliiviöjyä
sormisuolaa
mustapippuri
Ota presa lämpenemään huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen grillausta.
Kokoa versosalaatti suoraan lautasille. Asettele pohjalle reilusti versoja. Suikaloi porkkanasta kuorimaveitsellä ohuita suikeroita. Kuutioi omena. Paahda pistaasipähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla. Ripottele porkkanasuikaleet, omenakuutiot ja pistaasipähkinät versojen päälle. Pirskottele päälle balsamicoa, oliiviöljyä sormisuolaa ja vastarouhittua mustapippuria.
Hiero presan pintaan suolaa, pippuria ja paistoöljyä. Paista liha nopeasti kuumassa grillissä, pienennä lämpöä ja tökkää lihan paksuimpaan kohtaan lämpömittari. Kun presan sisälämpötila on 62 astetta, nosta liha grillistä ja kääri se hetkeksi folioon vetäytymään.
Viipaloi liha ja asettele siivut versosalaatin päälle. Tarjoile.
Toteutettu yhteistyössä Familian kanssa. |
Tutustuimme mustanpossun presaan muutama vuosi sitten Portugalissa:
VastaaPoistahttp://epatrendikasruokablogi.blogspot.fi/2013/04/suussasulavaa-alentejon-mustaa-possua.html
Ihana, että sitä saa vihdoin yös Suomesta!
Oi että, mikä marmorointi! Mukavaa tosiaan, että mustaa possua saa herkutella nykyään ihan täällä kotimaassakin!
PoistaToivottavasti minunkin seuraavassa Familian kokeilupaketissani on tuota :)
VastaaPoistaVarmasti - eiköhän vinkki löytänyt tätä kautta tiensä perille ;)
PoistaToiveesi on kuultu! ;)
Poista