1. toukokuuta 2016

Nutella-juustokakku


Hasselpähkinäisestä suklaalevitteestä makunsa saava Nutella-juustokakku oli viime vuoden hittileivonnainen, joka pääsi Googlen haetuimpien reseptien Top 10 -listalle yhdessä mm. siemennäkkärin, kukkakaalipizzan ja lehtikaalikeiton kanssa. Nutellan on 1940-luvun pulavuosina kehittänyt italialainen Pietro Ferrero. Piemontessa oli tällöin pulaa tuontitavara-kaakaosta, mutta hasselpähkinöitä seudulla kasvoi sitäkin enemmän.

Trendikakun resepti on roikkunut tehtävien asioiden listalla pitkään ja nyt vappuviikonloppuna sain vihdoin toteutettua suunnitelman. Kakusta tuli New York cheesecake -tyylinen kelpo kaloripommi. Samettiseen täytteeseen ei valkosuklaan lisäksi tullut muuta makeutusta, mutta Nutella-sattumat ja keksipohja takasivat kuitenkin sokeriöverit. Seurasin Lunni leipoo -blogin ohjetta muutoin, mutta siinä keksipohjaan tulee melkoinen määrä rasvaa (175 g keksimäärään 80 g voita). Tiesin mansikka-juustokakkukokeilujeni pohjalta, että pohja pysyy yhtä lailla hyvin koossa vähemmälläkin.

Vappua olemme viettäneet ihanassa auringonpaisteessa kotipihalla puuhastellen. Yrttien siemenet ovat löytäneet tiensä ruukkuihin, chilit saivat uudet mullat, versoja on laitettu kasvamaan ja pesipä O urhoollisesti terassin ikkunatkin. Grillissä on paistunut Familian herkkuja, joista kuuluu blogissa myöhemmin lisää ja Pikkukokki on toohottanut koko viikonlopun tyytyväisenä ympäriinsä tiikeripuvussa delfiini-ilmapallonsa kanssa.

Oikein aurinkoista ja leppoisaa vapunpäivää kaikille!


Nutella-juustokakku (⌀ 26 cm vuokaan)
pohja:
260 g Domino-keksejä
80 g voita

täyte:
260 g valkosuklaata
800 g tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
4 kananmunaa
300 g ranskankermaa (esim. Valio)
120 g Nutellaa

Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja anna sen hieman jäähtyä.

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat (viinirypäleensiemen)öljyllä.

Sulata voi. Murskaa keksit tehosekoittimessa ja sekoita joukkoon voisula. Painele seos lusikalla vuoan pohjalle ja puoliväliin asti reunoille ja siirrä vuoka jääkaappiin odottamaan.

Sekoita kananmunat notkistetun tuorejuuston joukkoon yksi kerrallaan. Kääntele joukkoon valkosuklaa ja ranskankerma. Kaada täyte vuokaan.

Pehmennä Nutellaa hieman mikrossa ja tiputtele siitä nokareita juustokakun pinnalle. Vedä veitsellä nokareiden läpi pyörrekuvioita.

Paista juustokakkua 150-asteisessa uunissa n. 60 minuutin ajan tai kunnes kakku on hyytynyt reunoilta, mutta on keskeltä vielä hieman hyllyvä. Avaa uunin luukku hetkeksi jotta kosteus poistuu, laita luukku takaisin kiinni ja sammuta uunista virta. Anna kakun hyytyä jälkilämmöllä vielä n. tunnin ajan.

Siirrä kakku vasta kokonaan jäähtyneenä jääkaappiin. Nutella-juustokakku maistuu parhaalta seuraavana päivänä leipomisesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti