17. toukokuuta 2016

Raparperi-blondiet

Olen pitkään etsinyt reseptiä oikein muhevan mehukaaseen raparperipiirakkaan. Sellaista, joka olisi niin reunoilta kuin keskeltäkin yhtä herkullisen pehmeää. Nyt tärppäsi ja vieläpä näin helpon, vatkaamatta kattilassa valmistuvan taikinan kanssa.

Tätä piirakkaa tullaan meillä tänä kesänä varmasti näkemään ensin raparperiversiona ja myöhemmin muinakin muunnelmina. Mustikat näyttivät lähimetsässä olevan jo täydessä kukassa, toivottavasti tulee hyvä sato!

Nerokas resepti on paria pientä tuunausta lukuunottamatta Baking Instinct -blogin käsialaa.

Raparperi-blondies eli valkosuklainen raparperipiirakka (24 cm neliövuokaan)
100 g voita
100 g valkosuklaata
1 ceyloninvaniljatanko
2 dl valkoista sokeria
0,5 dl viinirypäleensiemenöljyä
0,5 dl tummaa siirappia
4 kananmunaa
1 tl luomusitruunan kuorta
2 dl hienojakoista mantelijauhetta
2 dl erikoisvehnäjauhoja
1 dl kookoshiutaleita
1 tl leivinjauhetta
0,25 tl merisuolaa
400 g raparperia (3 keskikokoista vartta)

Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat viinirypäleensiemenöljyllä.

Sulata voi valkosuklaa miedolla lämmöllä kattilassa. Lisää joukkoon vaniljatangon siemenet, sokeri, öljy ja siirappi ja sekoita tasaiseksi esim. puuhaarukalla. Anna seoksen jäähtyä hieman. Lisää taikinaan kananmunat ja raastettu sitruunankuori.

Sekoita toisessa astiassa mantelijauhe, vehnäjauhot, kookoshiutaleet, leivinjauhe ja suola keskenään. Sekoita kuivien aineiden seos taikinaan.

Kuori ja paloittele raparperit ja lisää palat taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja paista piirakkaa 175-asteisen uunin keskitasolla 30 minuuttia. Brownieiden tapaan blondietkin saavat jäädä hieman tahmeiksi.

Jäähdytä piiras ennen paloiksi leikkaamista ja tarjoilua jääkaappikylmäksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti