20. toukokuuta 2016

Vasikan picanhaa ja pankoparsaa

Ihan ulkofileen vierestä etelä-amerikkalaisen leikkaustavan mukaan leikattu picanha on täysikasvuisella pihvinaudalla paksun makurasvakerroksen peitossa, mikä pitää lihan grillatessa aivan erityisen mehevänä. Kauniin rosésävyinen, miedonmakuinen ja vähärasvainen vasikanliha on puolestaan niin mureaa ja maukasta, ettei se kaipaa edes paksua makurasvaa ollakseen taivaallinen grilliherkku.

Picanhan kaveriksi teimme Maku-lehden ohjeen mukaisesti pankojauholla leivitettyjä vihreitä tankoparsoja - kerrassaan nerokas keksintö!

Grillattu vasikan picanha
n. 800 g Familian vasikan picanhaa
timjamiruukku
merisuolaa
mustapippuria

Trimmaa vasikan picanhasta ylimääräiset kalvot pois. Hiero picanhan pintaan reilusti suolaa ja mustapippuria. Kääri timjaminoksat tiukasti lihan ympärille ja siirrä liha jääkaappiin maustumaan vuorokaudeksi.

Ota liha huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen grillausta. Laita grilli tulille ja hiero picanhan pintaan ohuelti öljyä. Grillaa kuumassa grillissä lihaan kauttaaltaan kunnon paistopinta. Tökkää lihan paksuimpaan kohtaan lämpömittari. Vähennä lämpöä ja grillaa picanhaa miedolla lämmöllä, kunnes sisälämpötila näyttää 49 astetta. Kääri liha folioon ja anna sen tasaantua reilun kymmenen minuutin ajan. Rouhi picanhan pintaan reilusti mustapippuria ja leikkaa se ohuiksi siivuiksi.

Paahdetut pankoparsat
500 g vihreitä tankoparsoja
1,5 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
3 kananmunaa
3 dl pankojauhoja (japanilaisia korppujauhoja)

Huuhdo parsat, leikkaa niistä puumaiset tyvet irti ja kuori tyviosasta kuori pois. Ota kolme laakeaa lautasta. Mittaa yhdelle vehnäjauhot ja riko toiselle kananmunat. Vatkaa munien rakenne haarukalla rikki. Mittaa kolmannelle lautaselle pankojauhot. Pyörittele parsat ensin vehnäjauhossa, sitten kananmunassa ja viimeisenä pankojauhossa. Asettele parsat uunipellille ja paahda niitä 225-asteisessa uunissa 15 minuutin ajan.

Parsakaalinversoöljy
1 dl parsakaalinversoja (tai muita versoja)
0,5 dl laadukasta oliiviöljyä
0,5 limetin mehu
mustapippuria
merisuolaa

Lisää kaikki ainekset tehosekoittimeen ja surauta tasaiseksi kastikkeeksi. Mausta lopuksi suolalla.
Toteutettu yhteistyössä Familian kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti