29. kesäkuuta 2016

Halloumi-parsa-pasta

Parsa-aika alkaa olla pikku hiljaa ohi, mutta kotimaista parsaa taitaa vielä onneksi olla tarjolla. Eli vielä ehtii. Tämä ruoka tuli tehtyä tosin jo kesäkuun alkupäivinä, mutta juuri ja juuri sain vielä julkaistuksi ennen kuin parsoja ei enää kaupasta saa.

Tässä kevyessä ja raikkaassa pastassa hyödynnettiin tällä kertaa parsoista lähes kaikki. Keitinveteen lisättiin parsojen kuoret ja parsojen keittämisen jälkeen samassa keitinvedessä valmistui näppärästi myös pastat. Kesään kuuluu myös grillatut halloumi-juustot, jotka kruunasivat tämän maukaan kokonaisuuden.

Halloumi-parsa-pasta
250 g parsaa
250 g kananmunapastaa (käytimme 50/50 pinaattipappardelleä ja tavallista pappardelleä)
0,5 dl kalamata-oliiveja
0,5 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
0,5 sitruunan mehu
2 rkl oliiviöljyä
merisuolaa
mustapippuria
250 g halloumi-juustoa

Pese parsat ja kuori niistä paksuimmat kuoret ja katkaise kovat tyvet. Säästä kuoret ja lisää ne keitinveteen. Keitä reilussa, suolatussa vedessä noin 5 minuuttia tai kunnes parsat ovat napakan kypsiä.

Nosta parsat vedestä ja siirrä syrjään jäähtymään. Keitä parsojen keitinvedessä pastat al denteksi. Laita esim. korkeareunainen kasari levylle ja kaada kasariin pasta, pilkotut parsat, oliivit ja aurinkokuivatut tomaatit. Mausta sitruunamehulla, oliiviöljyllä, suolalla ja mustapippurilla. Sekoita hyvin ja kuumenna.

Grillaa (tai paista parilapannulla) lopuksi halloumijuustot ja nostele annosten päälle.

2 kommenttia:

  1. Niin herkullisen näköistä, vois tehä.
    Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista