Mutta mikä ihmeen iberico ja miksi vieläpä mediumina? Tsekkaa lukuisat perustelumme mustan possun parhaudesta ja sen oikeasta paistoasteesta.
Iberico-grillivartaat
300 g Familian ibericoporsaan sisäfileetä
merisuolaa
mustapippuria
oliiviöljyä
5 puuvarrasta
Liota puuvartaita pari tuntia vedessä, jotta ne eivät syty tuleen grillissä.
Leikkaa porsaanfile suupaloiksi. Pyörittele palat suolassa ja pippurissa ja töki ne sitten vartaisiin. Anna lihojen maustua sillä välin, kun valmistelet salaattikupit.
Kuumenna grilli, valele vartaat ohuelti öljyllä ja grillaa ne nopeasti mediumiksi. Kääri vartaat löyhästi folioon ja annan niiden vetäytyä kymmenisen minuuttia. Nosta vartaat salaattikuppien päälle ja tarjoile annokset heti.
Salaattikupit
1 kerä isolehtistä jää-romainesalaattia
3 kevätsipulia
2 tl kuohuviinietikkaa
merisuolaa
mustapippuria
0,5 dl saksanpähkinöitä
0,5 dl marinoituja sweety drop -chilejä
Irrota salaatinlehdet varovasti, huuhtele ja kuivaa ne. Viipaloi kevätsipuli ja sekoita viipaleiden joukkoon viinietikka, suolaa ja pippuria. Paahda pähkinät kuivalla ja kuumalla pannulla niin, että ne ruskistuvat kevyesti.
Asettele kullekin salaattikupille marinoituja keväsipuleita, pähkinöitä ja chilejä. Grillaa sitten porsasvartaat.
Irrota salaatinlehdet varovasti, huuhtele ja kuivaa ne. Viipaloi kevätsipuli ja sekoita viipaleiden joukkoon viinietikka, suolaa ja pippuria. Paahda pähkinät kuivalla ja kuumalla pannulla niin, että ne ruskistuvat kevyesti.
Asettele kullekin salaattikupille marinoituja keväsipuleita, pähkinöitä ja chilejä. Grillaa sitten porsasvartaat.
Toteutettu yhteistyössä Familian kanssa. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti