8. kesäkuuta 2016

Siitakesieniä, vihreää parsaa ja fettuccine-pastaa


Parsakausi on vielä hyvin meneillään, joten vielä ehtii kokeilla kaikenlaisia reseptejä parsojen pään menoksi. Tällä kertaa maukas, kevyt ja raikas kesäinen parsapasta sienillä ja keltuaisilla höystettynä. Kokonaisuus toimi erinomaisesti ja keltuainen oli tervetullut muutos muutoin hieman perinteisempään pasta-annokseen.

Sanomattakin  lienee selvää (mutta sanon silti taas), että laadukas pasta on olennaisin osa tätäkin annosta, joten siihen kannattaa panostaa aina kun mahdollista. Jos pastassa ei ole kananmunaa, onko se edes pastaa.

Alkuperäinen resepti täällä, jota muokkasimme hieman.

Siitakesieniä, vihreää parsaa ja fettuccine-pastaa
3 rkl oliiviöljyä
nippu vihreää parsaa
merisuolaa
mustapippuria
100 g siitakesieniä
1 keltasipuli
1 rkl tuoretta oreganoa
1 rkl tuoretta timjamia
250 g laadukasta fettuccine-pastaa
parmesania
4 kpl keltuaisia

Ota esiin iso paistinpannu tai kasari ja kuumenna siinä 2 rkl öljystä. Huuhtele ja pilko parsat parin-kolmen sentin paloiksi. Mausta suolalla ja pippurilla, kypsennä kasarissa muutama minuutti, juuri ja juuri kypsäksi. Nosta syrjään.

Lämmitä ruokalusikallinne öljyä samassa kasarissa. Pilko sienet puoliksi ja lisää kasariin. Silppua sipuli, oregano ja timjami, lisää joukkoon. Kuullottele muutaman minuutin ajan. Lisää lopuksi joukkoon parsat.

Ota esiin pastakattila ja laita vesi kiehumaan. Keitä pasta hyvin suolatussa vedessä al denteksi. Säästä keitinvettä pari desiä, valuta pasta. Lisää valutettu pasta muiden ainesten joukkon, sekoita hyvin keskenään. Lisää tarvittaessa joukkoon keitinvettä. Mausta suolalla ja pippurilla.

Nostele pastat lautaselle ja raasta päälle reilusti parmesania. Kaada varovasti lopuksi annosten keskelle keltuaiset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti