23. heinäkuuta 2016

Valkosuklainen vadelmapiirakka spelttitaikinasta

 Tässä komeilee kaksi kestosuosikkiani - juustokakku ja marjapiirakka - yhdessä taivaallisessa paketissa. Jos ei ihmeitä tapahdu, uskallanpa veikkailla mehevälle piiraalle jopa kesän parhaan kahvitarjottavan paikkaa. Vehnää vatsaystävällisempi ja myös maultaan aromaattisempi speltti sekä ruskea ruokosokeri antavat piirakkapohjalle mukavan maun ja rakenteen. Samettisen täytteen kruunaa lempeä valkosuklaa. Jogurtti pitää kokonaisuuden raikkaana ja vadelmat tuovat makeaan torttuun pirteän säväyksen. Toimii, täydellisesti!

Tarkkasilmäinen saattaa havaita joitain yhteyksiä Maistuis varmaan sullekin -blogin muhevaan mustikkapiirakkaohjeeseen ja idea jogurtin käyttöön piirakassa löytyikin juuri sieltä.


Valkosuklainen vadelma-jogurttipiirakka
taikinapohja:
125 g voita
1 dl turkkilaista jogurttia
1 kananmuna
3 dl puolikarkeita spelttijauhoja
1 dl täysjyväspelttijauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl ruskeaa ruokosokeria
2 rkl perunajauhoja

valkosuklaa-jogurttitäyte:
115 g valkosuklaata
2 kananmunaa
2,5 dl turkkilaista jogurttia
1 dl valkoista sokeria
2 rkl perunajauhoja

pinnalle:
250 g vadelmia

Sulata voi huoneenlämpöiseksi ja vatkaa joukkoon jogurtti ja kananmuna. Lisää seoksen joukkoon kuivat aineet ja vatkaa taikina tasaiseksi. Voitele piirakkavuoka ja levitä reilu kerros taikinaa vuoan pohjalle ja ylös reunoille asti.

Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Sekoita muut täytteen aineet keskenään ja valuta valkosuklaasula sitten ohuena nauhana täytteen joukkoon.  Kaada täyte taikinapohjan päälle. Asettele pinnalle vadelmat ja paista piirakkaa 175-asteisessa kiertoilmauunissa 35 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt. Jäähdytä piirakka rauhassa viileäksi ja tarjoile vasta jääkappikylmänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti