14. elokuuta 2016

Grillicapresea ja angus maminhaa

Mehukas maminha on etelä-amerikkalaisen tyylin mukaan leikattu naudan kuvelihaksen ja paistin yhdistelmä (lue lisää). Se on parhaimmillaan hitaasti grillattuna ja medium rareksi jätettynä. Näin makurasva ehtii sulaa ja antaa lihalle hienon aromin.

Insalata caprese eli caprilainen salaatti on puolestaan yksinkertainen italialaisklassikko, joka koostuu tomaatista, basilikasta ja mozzarellasta (juustoista paras eli mozzarella di bufala campana on alkuperäisnimisuojattu tuote, jota valmistetaan puhvelinmaidosta Etelä-Italiassa Campanian alueella). Tricolore-salaatiksikin kutsuttua herkkua voi muunnella helposti grillaamalla tomaatinsiivuihin kauniit rusketusraidat.

Grillattu maminha
n. 1 kg Familian angus maminha

valeluliemi:
0,5 dl punaviinietikkaa
0,5 dl oliiviöljyä

Ota maminha huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen grillausta. Kuumenna grilli miedolle lämmölle ja grillaa maminhaa ensin makurasva alaspäin 7 minuutin ajan. Käännä liha ja sudi sen pinta valeluliemellä. Grillaa taas seitsemän minuutin ajan ja toista valelu. Jatka samaan tapaan, kunnes lihan sisälämpötila on 49 astetta. Tähän menee miedolla lämmöllä grillatessa puolisen tuntia. Kääri liha kevyesti folioon vetäytymään ennen leikkaamista. Maminha koostuu useammasta lihaksesta, joten ole tarkka leikkuusuunnan vaihtumisen kanssa.

Grillicaprese
6 isoa tomaattia
250 g mozzarella di bufalaa
1 basilikaruukku
merisuolaa
mustapippuria
laadukasta oliiviöljyä

Siivuta tomaatit kärjestä kantaan. Valele siivut oliiviöljyllä ja grillaa niihin nopeasti kaunis paistopinta tulikuumassa grillissä.  Asettele grillatut tomaatit lautasille basilikanlehtien kera. Riivi mozzarella siivuiksi ja asettele tomaattien ja basilikan päälle. Rouhi annoksille mustapippuria ja suolaa ja lorauta lopuksi päälle öljyä.Toteutettu yhteistyössä Familian kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti