12. elokuuta 2016

Sinappikengurua ja mansikkasalaattia

Me suomalaiset hymähtelemme turisteille, jotka värisevät inhosta nähdessään ruokalistalla Petteri Punakuonoa. Australiassa taas hymyillään vinosti, kun muu maailma pitää kenguruja liian herttaisina syötäviksi. Kengurunlihasta kolme neljäsosaa syödäänkin edelleen Australian rajojen sisäpuolella, vaikka lihaa riittäisi vientiin asti.

Kenguruita tavataan vain Australiassa ja Uudessa-Guineassa, mutta siellä niitä loikkiikin 35-40 miljoonaa yksilöä. Kengurulajeja on 65 ja näistä neljän suurikokoisen lajin kantaa säädellään metsästyksellä. Ruohoa pupeltavat hyppyheikit kaluaisivat muuten Australian kukkulat paljaiksi, sillä luonnollisia vihollisia niillä ei enää juurikaan ole. Vuosittainen riistapyyntikiintiö keikkuu kuuden miljoonan yksilön tietämillä, mutta tulee harvoin täytettyä.

Riistaeläinten tapaan kengurun liha on vähärasvaista ja aromikkaan maukasta - jätä liha siis suosiolla mediumiksi tai medium rareksi. Kengurun marinoiminen erilaisilla sinappia ja punaviiniä sisältävillä soosseilla on varsin suosittua. Tähän maanmainioon marinadiin otimme vinkkejä Good Chef Bad Chef -blogista. Teimme mureiden Familian kengurupihvien kaveriksi vain yksinkertaisen kesäsalaatin mansikoista, avokadosta, rucolasta ja appelsiinista. Kesä ja grillaus!

Sinappimarinoidut kengurupihvit
750 g Familian kengurupihvejä

marinadi:
3 rkl punaviinietikkaa
3 rkl kokojyväsinappia
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl hienonnettuja tuoreita rosmariininlehtiä
1 rkl vastarouhittua mustapippuria
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna

Sekoita marinadin ainekset keskenään ja hiero marinadi pihvien pintaan. Anna lihojen maustua viileässä yön yli.

Ota lihat huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen paistamista. Kaavi pihveistä ylimääräinen marinadi pois. Paista lihoja kuumassa grillissä suoralla lämmöllä noin 4 minuutin ajan per puoli niin, että pihvit jäävät mediumiksi tai medium rareksi. Anna lihojen vetäytyä hetken folion alla ennen tarjoilua.

Mansikkasalaatti
1 ruukku rucolaa
0,5 l mansikoita
1 avokado
1 appelsiini

Puolita mansikat, siivuta avokado ja appelsiini. Kokoa salaatti valmiiksi lautasille ja lisää annoksiin lihat juuri ennen tarjoilua.


Toteutettu yhteistyössä Familian kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti