21. elokuuta 2016

Sipulicarbonara

Parmesania täytyy jokaisella olla aina jääkaapissa. Joitain aikoja sitten huomasin, että kyseinen herkkujuusto oli päässyt loppumaan ja mieleeni tuli korjata asia hieman isommin.

Google käteen ja laadukkaita parmesaneja etsimään. Hetken kuluttua löytyikin sopiva verkkokauppa, josta sait tilattua mm. laatujuustoja suoraan Italiasta ja vieläpä edullisesti.

Tilaus sisään ja odottamaan. Muutaman päivän kuluttua kotiin saapuikin paketti, joka sisäsi 2 kiloa erilaisia parmesaneja ja kilon ilmakuivattua speckiä. Joukossa oli myös todellista herkkua, 60 kuukautta kypsytettyä luomuparmesania. Nam!

Juustoa piti tietenkin päästä heti kokeilemaan. Pastaa siis! Ruuaksi valikoitui sipulicarbonara, joka osoittautui varsin mainioksi ja maukkaaksi. Resepti on napattu Glorian Ruoka & Viini -lehdestä (nro 3/2016).

Sipulicarbonara
400 g spagettia
6 keltasipulia
2 valkosipulinkynttä
3 rkl tuoreita rosmariininlehtiä hienonnettuna
4 rkl oliiviöljyä
0,25 tl sokeria
1 tl suolaa
150 g parmesania
4 kananmunaa
mustapippuria

Viipaloi sipulit, hienonna valkosipulit ja rosmariinin lehdet. Ota paistinpannu esiin, oljyä se kevyesti ja lämmitä. Ruskista sipuli, valkosipuli, lisää sokeri. Tähän menee aikaa noin 5 minuuttia. Lisää joukkoon rosmariini ja suola. Laita pastan keitinvesi kiehumaan (4 litraa kylmää vettä, 4 rkl merisuolaa).

Raasta parmesan ja säästä juustoa noin desi annosten päälle. Riko kananmunat kippoon sotke sekaan raastettu juusto. Keitä pasta ohjeen mukaan, ota keitinvettä talteen noin 1-2 dl.

Valuta pasta ja sotke kuuman pastan joukkoon kananmuna-juustoseos voimakkaasti sekoittaen. Mikäli pasta näyttää kuivalta, sekoita vielä kuumaa keitinvettä joukkoon. Sekoita ruskistetut sipulit lopuksi pastan joukkoon ja tarjoile parmesanraasteen kera.

Parmesaneja, 36-60 kuukautta kypsyneitä


60 kuukautta kypsytetty luomuparmesani

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti