4. syyskuuta 2016

Ranch-maustettu maminha ja perunapinot

Vielä on kesää jäljellä, joten ei muuta kuin grillaamaan. Miedolla lämmöllä grillatusta maminhasta on tullut tämän kesän aikana yksi suurimmista grillisuosikeistamme. Maminha on todella maukas ja siitä saa erittäin mehevää, kun lihaa grillaa pidempään, matalassa lämmössä useasti käännellen ja valellen.

Tällä kertaa maminha sai mausteekseen ranch-tyyppisen kuivarubin, joka oli aivan erinomainen. Lisukkeeksi valmistimme maukkaita perunapinoja, joiden resepti löytyi täältä.

Ranch maminha
n. 1 kg Familian angus maminhaa

ranch rub:
1,5 rkl kuivattua persiljaa
1 rkl valkosipulirouhetta
1,5 tl sipulijauhetta
1,5 rkl karkeaksi rouhittua mustapippuria
2 tl hienoa merisuolaa
1,5 tl savupaprikajauhetta

valeluliemi:
1 dl oliiviöljyä
1 dl punaviinietikkaa
4 valkosipulinkynttä murskattuna

Ota liha esiin ja trimmaa suurimmat kalvot, jos niitä lihassa on. Tee makurasvaan viillot vähän samaan tapaan kuin ankanrintaan tehdää. Valmista rubi sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Hiero rubi maminhan pintaan joka puolelle. Anna maustua muutama tunti (esim. vakuumimarinaattorissa) jääkaapissa. Ota liha huoneenlämpöön vähintään tuntia ennen grillausta. Valmista valeluliemi sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.

Laita grilli kuumenemaan miedolle lämmölle. Nosta maminha grilliin rasvapuoli ylöspäin. Grillaan ensin seitsemän minuuttia ja käännä liha. Lusikoi valelulientä grillatulle pinnalle ja grillaa rasvapuolta seitsemän minuuttia. Käännä ja valele. Jatka samaan tapaan käännellen ja valellen lihaa seitsemän minuutin välein. Nosta liha grillistä vetäytymään, kun sen sisälämpötila on 49 astetta. (tähän menee noin 30 minuuttia riippuen grillistä ja lihan paksuudesta).

Perunapinot (10 muffinivuokaa)
4 keskikokoista perunaa
1 dl juustoraastetta (esim. Port Salut)
0,5 dl ruokakermaa
merisuolaa
mustapippuria

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen (käytä kiertoilmaa). Pese ja siivuta perunat ohuiksi viipaleiksi. Sekoita keskenään juustoraaste, ruokakerma, suola ja mustapippuri. Sekoita perunasiivut sekaan. Lado viipaleista muffinivuokiin pinot. Paista uunissa noin tunti.



Toteutettu yhteistyössä Familian kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti