Kasariklassikko kookospallot meets ravintorikkaat raaka-aineet meets halloween-koristelut.
Pelkistetyt pöllönpoikaset ovat omaa käsialaa, kun taas idea hämähäkkeihin on peräisin Tiskivuoren emännältä. Lisättyä sokeria vielä välttelevälle Pikkukokillekin soveltuvien kookospallojen idea tuli Hanna Stoltin innostavasta Herkku-kirjasta ja palleroiden toteutukseen nappasimme vinkkejä myös Mämmi-blogista.
Hämä-hämähäkkiä koko päivän innoissaan hoilannut Pikkukokki uskoi mukisematta, että hämisten silmiä ja jalkoja ei voi syödä, eikä onneksi huomannut, kuinka ne hävisivät silmän välttäessä parempiin suihin.
Suklaa-kookospallot (12 kpl)
60 g kookosöljyä
100 g (11 kpl) mehukkaita taateleita
2 dl kookoshiutaleita
2 dl kaurahiutaleita
2 rkl raakakaakaojauhetta
koristeluun:
0,5 dl kookoshiutaleita (tai suklaaströsseleitä, jos et välttele sokeria)
1 minttutäytelakritsi
lakritsinarua
Sulata kookosöljy juoksevaksi ja mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen. Surauta ainekset karkeaksi tahnaksi. Muotoile tahnasta palloja. Pyörittele pallot kookoshiutaleissa.
Siirrä minttu-lakritsipötkö hetkeksi viileään jähmettymään. Leikkaa pötköstä ohuita viipaleita hämähäkkien ja pöllönpoikasten silmiksi. Leikkaa lakritsinarusta hämähäkeille jalat. Koristele pallerot.
Säilytä valmiita öttiäisiä jääkaapissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti