Pikkukokki oppi eilen kertaheitolla syömään puikoilla! Ostimme toissa kesänä Malesiasta lasten syömäpuikot, joiden päässä on kuminen apina helpottamassa harjoittelua. Olimme varmoja, että kaksi ja puoli -vuotias ei niillä vielä osaa syödä, mutta annoimme innokkaan Pikkukokin kuitenkin kokeilla. Vartin sitkeän yrittämisen jälkeen heppu ymmärsi homman idean ja alkoi lapata kalaa ja nuudeleita suuhunsa kuin vanha tekijä. Niin ne lapset osaavat yllättää!
Aasialaisia makuja tulviva lempeäntulinen pesto sopi lohen päälle täydellisesti ja lohen kylkeen nopeasti improttu nuudelisalaattikin oli herkullinen. Pesto-ohje löytyi K-ruoka-lehdestä 5/2016.
Korianteripestolohi
1 salottisipuli
1 pieni valkosipulinkynsi
12 g inkivääriä
0,5 tl chilihiutaleita
0,5 ruukku korianteria
50 g suolapähkinöitä
1 rkl limetinmehua
0,25 dl oliiviöljyä
750 g pala lohifileetä
merisuolaa
Mittaa kaikki ainekset lohta ja suolaa lukuunottamatta tehosekoittimeen ja surauta tasaiseksi tahnaksi. Suolaa lohifilee kevyesti. Levitä pesto fileen pinnalle ja paista lohta 200-asteisessa uunissa, kunnes sen sisälämpötila on 42 astetta.
Nuudelisalaatti
300 g vehnänuudeleita
1 rkl seesamiöljyä
1 rkl riisiviinietikkaa
1,5 rkl vaaleaa soijakastiketta
1 tl limetinmehua
3 kevätsipulinvartta
1 punainen mieto chili
1 ruukku korianteria
50 g rucolanversoja
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja huuhtele sitten kylmällä vedellä. Sekoita öljy, etikka, soijakastike ja vastapuristettu limetinmehu nuudeleiden joukoon. Viipaloi kevätsipulit, poista chilistä siemenet ja viipaloi chilikin. Riivi korianteripuskasta lehdet. Sekoita sipulit, chilit, korianteri ja rucolanversot nuudeleiden joukkoon.
Ihanat syömäpuikot:) Ja korianterilla takuulla hyvää tuo lohi,rakastan korianteria:)
VastaaPoistaIhan huippukeksintö kyllä nuo puikot, loistavaa koordinaatioharjoittelua :)
PoistaIhanan näköistä. Kiva idea tuo korianteripesto lohen pintaan.
VastaaPoistaKiitos Kaura! Oli kyllä mukavaa vaihtelua perinteiseen uuniloheen :)
Poista